Računalništvo, telefonija
26.09.2019 13:17
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ekskluzivna predstavitev najnovejšega sistema navidezne resničnosti HTC Vive Cosmos v Sloveniji

HTC je slovenski javnosti premierno predstavil Vive Cosmos, ki je povsem nov predvajalnik navidezne resničnosti (VR), s še več udobja in boljšo uporabniško izkušnjo.
HTC je z dogodkom uradno predstavil najsodobnejši VR sistem na svetu in najavil njegovo dostopnost od 3. oktobra naprej tudi v Sloveniji.
HTC je z dogodkom uradno predstavil najsodobnejši VR sistem na svetu in najavil njegovo dostopnost od 3. oktobra naprej tudi v Sloveniji.

Prijetno druženje v Nogometni Hiši Zabavi (NHZ) je postreglo z nepozabnim potovanjem v svet navidezne resničnosti. HTC je predstavil najnovejši VR sistem za domačo uporabo HTC VIVE Cosmos, ki je zasnovan na način, da se s pomočjo modularnega naglavnega ohišja sčasoma razvija skupaj z uporabnikom, brez potrebe po zunanjih baznih postajah. Najsodobnejši VR sistem na svetu je navdušil tudi priljubljena instagramerja in vlogerja Cool Fotra Janija Jugovica ter Jana Macarola, ki sta imela priložnost med prvimi v Sloveniji spoznati najnovejši Vive Cosmos.

HTC je z dogodkom uradno predstavil najsodobnejši VR sistem na svetu in najavil njegovo dostopnost od 3. oktobra naprej tudi v Sloveniji. Vive Cosmos je zasnovan na način, da se kar najbolje prilagaja potrebam uporabnikov sistemov navidezne resničnosti, saj v ospredje postavlja enostavnost uporabe, vsestranskost in izjemno zmogljivost. Popolnoma nov Vive Cosmos ima poenostavljene nastavitve, ki s pomočjo šestih kamer za široko in natančno “inside-out” sledenje, omogoča doslej najhitrejši in najbolj preprost vstop v svet navidezne resničnosti.

»Izjemno smo veseli tako pozitivnega odziva na najnovejši HTC Vive Cosmos, ki nam ponuja najboljšo VR-izkušnjo za domačo uporabo,« je povedala Petra Razić, direktorica regije Adriatic v HTC. »Pričakovanja ob prihod novega VIVE Cosmos VR sistema so velika in verjamem, da ga bodo tudi slovenski navdušenci nad navidezno resničnostjo dobro sprejeli.«

Vive Cosmos ponuja izkušnjo brez primere s povsem novim uporabniškim vmesnikom Vive Reality System, ki ga preprosto nastavimo in se z njim poženemo v navidezne svetove. Gre za novo zasnovan sistem Vive, ki predstavlja povsem novo filozofijo na področju navidezne resničnosti, saj prinaša podaljšanje življenjske dobe, tako da je VR sistem manj podoben zagonski aplikaciji in bolj podoben prestopanju med resničnimi in navideznimi svetovi. Ob predstavitvi sta Jan Macarol in Jani Jugovic spregovorila tudi o varni uporabi novih tehnologij pri otrocih, ki so veliki navdušenci nad sodobno tehnologijo. Ob tem sta poudarila, da je navidezna resničnost del današnjega sveta, navdušila pa ju je kakovost, udobje in enostavna uporaba HTC Vive Cosmos VR sistema.

Marko Savković, vodja produktnega marketinga v HTC CEE, je podrobneje predstavil uporabo in tehnične karakteristike Vive Cosmos, ki vključuje naglavni sistem z ločljivostjo 1440 x 1700 slikovnih točk za oko (2880 x 1700 skupaj) in vidnim poljem 110 stopinj, zaslon Dual 3.4″ LED diagonal in vgrajene slušalke. Sistem ima povezave na PC z USB 3.0, DisplayPort™ 1.2.

Vive Cosmos komplet za navidezno resničnost v času prednaročila vključuje tudi brezplačno 12- mesečno naročnino na Viveport Infinity in vam tako prihrani zajeten kupček denarja. Vsak kupec, ki bo svoj Cosmos naročil pred 3. oktobrom, bo v paketu prejel darilo v obliki gesla, ki omogoča 12-mesečno uporabo Viveport Infinity, ta pa ponuja neomejen dostop do stotine najbolje ocenjenih VR aplikacij, iger in videoposnetkov.

V Sloveniji je Vive Cosmos s ceno 849,00 evrov na voljo v prednaročilu na spletnem mestu www.mimovrste.com na povezavi: http://bit.ly/2leSEgL.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več