Telefoni
30.08.2012 11:45

Deli z drugimi:

Share

Samsung EK-GC100 Galaxy Camera: Kompaktnež z Androidom

Možnosti uporabe digitalnega fotoaparata Samsung EK-GC100 Galaxy Camera so praktično neomejene!
Možnosti uporabe digitalnega fotoaparata Samsung EK-GC100 Galaxy Camera so praktično neomejene!

Samsung je obiskovalce sejma IFA 2012 prijetno presenetil s svojim prvim digitalnim fotoaparatom iz družine Galaxy Camera. Tu gre za kompaktni pametni digitalni fotoaparat EK-GC100 Galaxy Camera, ki poganja mobilni operacijski sistem Android. Novost je pričakovano za razred boljša od fotoaparata Nikon Coolpix S800c, ki je prav tako opremljen z Androidom (različica 2.3 Gingerbread).

Samsung EK-GC100 Galaxy Camera je izredno zmogljiv in uporaben, saj je grajen na osnovi supermobilnika Galaxy S3. Ta za prikazovanje slik namreč uporablja 4,8-palčni oziroma 12,2-centimetrski zaslon Super AMOLED ločljivosti 720 x 1.280 slikovnih točk (gostota 308 pik na palec) in za preračunavanje podatkov koristi štirijedrni Samsungov procesor Exynos 4412 frekvence 1,4 gigaherce. Na njem je nameščen operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean. Ta uporabnikom daje možnost dostopa do bogate palete dodatnih možnosti za zajem fotografij. Poleg tega lahko nanj namešajo številne aplikacije iz portala Google Play.

Pametni digitalni fotoaparat Samsung EK-GC100 Galaxy Camera za zajem nepozabnih trenutkov uporablja slikovno tipalo BSI CMOS ločljivosti 16 milijonov točk. Za približanje oddaljenih predmetov je na razpolago kar 16-kratna optična povečava na dotik. Povezovanje in prenos fotografij iz pomnilniške kartice microSD omogočajo brezžična povezava Wi-Fi ter mobilni internet 3G in 4G. Baterija kapacitete 1.650 mAh zadošča za okoli sedem ur avtonomije ob vključeni brezžični povezavi.

Ker je Samsung EK-GC100 Galaxy Camera dejansko pametni mobilni telefon (brez funkcionalnosti klicanja), so možnosti za njegovo uporabo praktično neomejene. Tu lahko izpostavimo povezovanje z družbenimi omrežji, oblikovanje slik s programi, kot je na primer Instagram, igranje iger, brskanje po svetovnem spletu in še bi lahko naštevali. Samsung naj bi digitalni fotoaparat EK-GC100 Galaxy Camera ponudil v prodajo že septembra. Tedaj bo znana tudi njegova maloprodajna cena.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku