Računalništvo, telefonija
05.01.2020 09:40

Deli z drugimi:

Share

Edinstven prenosnik Samsung z zaslonom QLED

Prenosnik Samsung Galaxy Book Flex α (Alpha) je pisan na kožo zahtevnejšim uporabnikom.
Prenosnik Samsung Galaxy Book Flex α (Alpha) je pisan na kožo zahtevnejšim uporabnikom.

Podjetje Samsung nas je nedavno prijetno presenetilo s predstavitvijo novega prenosnega računalnika družine Galaxy Book Flex, ki se ponaša z večjo zmogljivostjo, boljšo obliko in celo zaslonom QLED. Tu seveda govorimo op prenosnem računalniku Galaxy Book Flex α (Alpha), ki temelji na deseti generaciji Intelovih procesorjev in v njih vgrajeni grafični kartici. Kupcem so seveda na voljo številni modeli novosti, najzmogljivejši model pa je opremljen s kar 122 gigabajti sistemskega pomnilnika in enim terabajtom prostora za shranjevanje podatkov (NVMe SSD).

Vsi modeli novega prenosnega računalnika Samsung Galaxy Book Flex α (Alpha) so opremljeni z nadvse kakovostnim zaslonom QOLED s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo, ki je za nameček občutljiv na dotik. Ločljivost zaslona znaša 1.920 x 1.080 slikovnih točk, svetlost pa 600 niti, kar pomeni, da ga bomo brez težav lahko uporabljali tudi na protom. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja prenosniku Samsung Galaxy Book Flex α (Alpha) zagotavlja baterija zmogljivosti 54 vatnih ur, saj bo ta zadoščala za do 17,5 ure avtonomije delovanja. Poleg tega bo celoten postopek polnjenja baterije hitrejši, saj je ta opremljena s tehnologijo hitrega polnjenja.

Ohišje prenosnega računalnika Samsung Galaxy Book Flex α (Alpha) je izdelano iz aluminija, tipkovnica je osvetljena, za dodatno varnost pa je Samsung dodal še bralnik prstnih odtisov. Od podprtih tehnologij gre izpostaviti predvsem podporo za hitro brezžično povezavo Wi-Fi 6 (Gig+) oziroma 802.11ax 2×2 in za digitalno pero S-Pen. Novost meri 304,9 x 202,0 x 13,9 milimetrov in tehtajo 1,19 kilograma, kar pomeni, da jo bomo lahko brez težav prenašali naokrog.

Več informacij o prenosnem računalniku Galaxy Book Flex α (Alpha) bo podjetje Samsung javnosti razkrilo na sejmu potrošniške elektronike CES 2020. Za nakup vstopne različice novosti bo treba v Združenih državah Amerike odšteti okoli preračunanih743 evrov. Novost bo naprodaj v prvi polovici leta 2020, mogoče pa jo bo seveda kupiti tudi v evropskem prostoru.


Prijavi napako v članku