Računalništvo, telefonija
19.01.2021 10:38

Deli z drugimi:

Share

Edge pripravljen za računalnike Apple M1

Spletni brskalnik Microsoft Edge se odlično prilega računalnikom Apple M1.
Spletni brskalnik Microsoft Edge se odlično prilega računalnikom Apple M1.

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je novi Microsoftov spletni brskalnik Edge z odprtokodnim pogonom Chromium med uporabniki operacijskih sistemov Windows zelo priljubljen. Omogoča namreč uvoz vseh nastavitev, gesel, zaznamkov, najbolj obiskanih strani in celo sinhronizacijo z vašim aktivnim računom za brskalnik Chrome. Zato ne preseneča, da priljubljenost spletnega brskalnika Edge med uporabniki operacijskih sistemov Windows narašča z vrtoglavo hitrostjo.

Po podatkih podjetja Microsoft novi Edge trenutno uporablja že več kot 600 milijonov uporabnikov, kar je precej več tudi od najbolj optimističnih napovedi. V prihodnje naj bi število uporabnikov novega spletnega brskalnika Microsoft Edge le še naraščalo, saj računalniški gigant pripravil prvo poskusno različico spletnega brskalnika Edge, ki je namenja uporabnikom novih osebnih računalnikov podjetja Apple, ki so opremljeni z Applovim prvim lastnim procesorjem M1. Novost so prvi uporabniki sprejeli z odprtimi rokami, saj se je novi Edge že izkazal v praksi.

Prva poskusna različica spletnega brskalnika Edge za najnovejše osebne računalnike MacBook Air, MacBook Pro in Mac mini s procesorjem Apple M1 je na voljo za prenos na spletni povezavi https://www.microsoftedgeinsider.com/en-us/download. Ker gre za prvo poskusno različico spletnega brskalnika to pomeni, da novi Edge še ni primeren za vsakodnevno uporabo. Trenutno sicer še ni znano, kdaj bo novi Edge za računalnike Apple s procesorjem M1 dejansko na voljo kot končen izdelek, predvideva pa se, da bi se to lahko zgodilo že v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku