Računalništvo, telefonija
27.08.2008 08:28

Deli z drugimi:

Share

eBay, horoskop in bioritem na internetnih telefonih Gigaset

Telefoni Gigaset za uporabo z internetom, ki jih izdeluje Siemens Home and Office Communication Devices (SHC), sedaj omogočajo prikaz več koristnih informacij z interneta neposredno na zaslonu. Tako lahko ohranjevalnik zaslona prikaže trenutno stanje spletnih dražb na eBayu, dnevni horoskop ali osebni bioritem uporabnika. Z novimi brezplačnimi storitvami se je razširil dostop do brezplačnih informacij, ki so do sedaj vsebovale vremensko napoved in spletni telefonski imenik. Uporabniki lahko želeno storitev IP izberejo na portalu Gigaset.net/en, dostop do nje je mogoč s hibridnim telefonom Siemens Gigaset. Izbrane informacije se prikažejo na zaslonu, pri tem pa vam ni treba uporabiti osebnega računalnika.

Internetne storitve na telefonih Gigaset

Hibridni telefoni SHC, kot so na primer modeli Siemens Gigaset S685 IP, C470 IP in C475 IP, omogočajo izbiro med telefoniranjem prek fiksnega omrežja ali interneta. Ker je z njimi mogoča uporaba interneta, imajo telefoni Gigaset IP dostop do trenutnih spletnih informacij, ki jih prikažejo na zaslonu telefona. Če uporabnik na primer izbere storitev eBay, je prikazan najvišji ponujen znesek in čas do konca dražbe. Storitev, prikazano na zaslonu, lahko na portalu Gigaset.net kadarkoli zamenjate – na primer z osebnim bioritmom ali dnevnim horoskopom. Vsi uporabniki telefonov Gigaset IP pa se lahko med seboj brezplačno kličejo prek portala Gigaset.net.

Nastavljanje storitev prikaza informacij

Vse storitve prikaza informacij je mogoče hitro in preprosto nastaviti na portalu www.gigaset.net/en. Uporabniki se prek uporabniškega vmesnika telefona Gigaset IP z osebnimi podatki svojega računa prijavijo v portal Gigaset.net. Po prijavi lahko izberejo storitev, ki se v telefonu prikaže kot ohranjevalnik zaslona. Za spremljanje trenutnega stanja dražbe na eBayu uporabniki v portalu Gigaset.net vnesejo ustrezno številko artikla in trenutno stanje dražbe je samodejno prikazano na zaslonu, dokler se dražba ne zaključi.


Prijavi napako v članku