Igre
19.06.2008 09:52
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

EA podaljšal ponudbo za prevzem založnika Take-Two

Ena izmed vodilnih založnikov videoiger Electronic Arts Inc. je podaljšalo svojo 2 milijardi ameriških dolarjev težko ponudbo za prevzem Take-Two Interactive Software Inc.

Podjetje EA, pri katerih izhajajo svetovno znane igre kot sta NBA in Need For Speed, je podaljšalo svojo ponudbo do 18. julija – tudi z namenom, da komisija preveri ali je ponudba za prevzem realna. Pri Take-Two, založniku igre Grand Theft Auto, pa zaenkrat še niso pripravljeni prodati večinskega deleža podjetju EA; vsaj dokler njihova ponudba ostaja pri dveh milijardah dolarčkov.

Sprva so pri EA upali, da bi bil prevzem izpeljan pred izidom GTA IV, katera je v prvem tednu prodaje prinesla 500 milijonov dolarjev prihodka, a pri EA še vedno upajo, da bodo postali večinski lastniki še pred poletje, saj se po njihovem mnenju oktobra in novembra obeta še eno uspešno obdobje igre GTA IV. Trenutna ponudba za Take-Two delnico naj bi bila okoli 25,74 dolarjev, bolj verjetno pa bi do prodaje prišlo, če bi pri EA ponudili 30 dolarjev.


Prijavi napako v članku