Računalništvo, telefonija
07.10.2013 12:02

Deli z drugimi:

Share

Dvofrekvenčna stropna dostopna točka

Odlična Wi-Fi izkušnja zaradi istočasnega dostopa preko dveh frekvenčnih območij in nevpadljiva oblika sta le dve izmed prednosti ZyXEL NWA5123-NI dostopne točke, s katero bodo zadovoljni hoteli, študentski in dijaški domovi, trgovski centri in drugi prostori, kjer do interneta dostopajo uporabniki najrazličnejših pametnih mobilnih naprav.
Dvofrekvenčna stropna dostopna točka
Dvofrekvenčna stropna dostopna točka

2-v-1: samostojna ali nadzorna točka

NWA5123-NI 802.11 a/b/g/n Dual-Radio lahko deluje kot samostojna dostopna točka, ko zahteve po Wi-Fi narastejo pa s priklopom na LAN nadzorno enoto spremenite v robustno WLAN rešitev. Da je rešitev uporabniku prijazna, se pokaže ob širitvi omrežja – konfiguracija dodanih dostopnih točk ni potrebna, saj se le-ta izvede samodejno po njihovi namestitvi.

Težje vam jih bodo odnesli!

Prednost priljubljene in nevpadljive stropne namestitve, zaradi česar vam jih bodo tudi težje odnesli – oblike detektorja za dim in možnost PoE napajanja dopolnjujejo 4 notranje antene, zaradi katerih je delovanje stabilno, mrtvih točk pa praktično ni.

Internet povsod in za vse

Wi-Fi hotspot je še vedno najučinkovitejša rešitev za dostop do interneta, ki ponudnikom hkrati omogoča enostavno širitev in upravljanje z omrežjem. Odlična Wi-Fi izkušnja postaja pomemben del konkurenčnosti hotelov, lokalov in prireditvenih prostorov, kjer obiskovalci tudi zaradi stabilnega in povsod dostopnega interneta ostanejo dlje. Naprava, kot vse iz nove serije dostopnih točk ZyXEL NWA5120 802.11 a/b/g/n, podpira DCS, LB in pre-authentication za prehod med dostopnimi točkami brez ponovne avtentikacije.

Podpora Wi-Fi certified Passpoint™

Ponovno vnašanje gesel za ponoven dostop v isto omrežje zna biti zamudno in moteče. ZyXEL NWA-5213-NI s podporo Wi-Fi certified Passpoint™samodejno poskrbi, da se uporabnikom pametnih mobilnih naprav za dostop do želenih brezžičnih omrežij ni potrebno vedno znova identificirati.

50% boljša pokritost s signalom

Brezžično tehnologijo 802.11n dopolnjuje istočasni dostop do interneta preko dveh frekvenčnih območij 2.4GHz in 5GHz. S tem se zmanjša obremenjenost posameznega območja in se pomembno povečata tako zanesljivost in hitrost internetnega dostopa kot pokritost s signalom. Uporabne tehnične karakteristike tehnologije 802.11n so še LDPC, TX Beamforming, ki z dinamičnim spreminjanjem faz signala povečuje območje pokritja s signalom in zmanjšuje mrtve točke, in MLD, ki razmerje Signal-to-Noise poveča na 3dB za stabilnejšo brezžično storitev in zanesljivejše delovanje.

Dve ravni varnosti

Layer-2 zaščita in do 8 SSID sta dve ravni zaščite, ki dovoljujeta konfiguracijo in ustrezata različnim VLAN, Wi-Fi varnostnim in avtentikacijskim zahtevam. Layer-2 zaščita omogoča naprednejšo zaščito, ki uporabnikom istega omrežja preprečuje medsebojno komunikacijo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DATACOM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DATACOM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Datacom, d.o.o., Ljubljana

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DATACOM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku