Strojna oprema
17.08.2006 06:21

Deli z drugimi:

Share

Dve izjemni priznanji za Olympus s strani EISA

Pred kratkim sta bili Olympusu podeljeni dve zelo cenjeni priznanji združenja EISA (European Imaging & Sound Association) za leto 2006. Priznanje sta prejeli digitalni fotoaparat µ 720 SW, ki je vodotesen in odporen na padce in udarce, ter skupina profesionalnih objektivov ZUIKO DIGITAL Top Pro, ki obsega pet objektivov z izjemno svetlobno jakostjo. Objektivi ZUIKO DIGITAL Top Pro so del Olympusovega sistema E-System, priznanje “European Professional Lens 2006-2007” pa so kot najboljši profesionalni objektivi v Evropi osvojili zaradi svoje profesionalne kakovosti in izjemnih lastnosti. Priznanje “European Pocket Camera 2006-2007” – najboljši žepni fotoaparat v Evropi pa si je priboril kompaktni digitalni fotoaparat µ 720 SW. Vodotesen je do globine 3 m ter odporen na udarce in padce z višine do 1,5 m. Zaradi teh odlik je odličen spremljevalec vsem, ki se ukvarjajo z aktivnim življenjem in športi na prostem ter si želijo svoje dejavnosti tudi ovekovečiti na fotografijah.

EISA je združenje 50 vodilnih revij s področja avdiotehnike, mobilne elektronike, videotehnike in fotografije iz 20 evropskih držav. Žirija izbira med novimi izdelki, ki združujejo najboljše s področja tehnologije, dizajna in ergonomije ter se ponašajo z najboljšimi značilnostmi, upoštevajo pa tudi ceno izdelka. Michael Handa, izvršni direktor družbe Olympus Imaging Europe: “Zelo smo ponosni na najnovejši priznanji EISA, saj znova potrjujeta vodilni položaj Olympusa na področju inovacij, dizajna in delovanja na širokem področju digitalne fotografije.”

Olympusovi izdelki so na žirijo EISA naredili velik vtis. V obrazložitvi svoje odločitve so navedli, da so za najboljši žepni fotoaparat v Evropi v letu 2006-2007 izbrali model Olympus µ 720 SW, ker gre za žepni fotoaparat, ki je sposoben prenesti vse, kar prinaša vsakdanje družinsko življenje. Na udarce odporno ohišje vzdrži tudi padec z mize ali še z večje višine do 1,5 m. Možno je tudi fotografiranje pod vodo do globine 3 metrov, ne da bi zato moral uporabnik posebej kupiti podvodno ohišje. Razen tega pa je fotoaparat tudi lep na pogled, opremljen z 2,5-palčnim zaslonom, s 3-kratnim zoomom in 7,1 milijona pikslov – lepe odlike za žepni fotoaparat!

Velik vtis je na žirijo EISA naredila tudi paleta profesionalnih objektivov ZUIKO DIGITAL Top Pro. Pri dodelitvi priznanja ‘Najboljši profesionalni objektivi v Evropi v letu 2006-2007’ so navedli naslednjo utemeljitev: “Paleta objektivov Olympus ZUIKO za sistem štirih tretjin je zdaj večja za nove modele serije Top Pro: tri zoom objektive in dva primarna objektiva: ED 7-14 mm f/4,0, ED 35-100 mm f/2,0, ED 90-250 mm f/2,8, ED 150 mm f/2 in ED 300 mm f/2,8. Novi Olympusovi kompaktni in vzdržljivi objektivi so idealna izbira za fotografiranje športnih dogodkov, prireditev, narave … Tako zahtevni amaterski fotografi kot tudi profesionalni fotografi imajo s pomočjo teh izjemno učinkovitih, lahkih in kompaktnih objektivov odprto pot do odličnih fotografij.”


Prijavi napako v članku