Telefonija
27.01.2008 13:54
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dva nova Nokia telefona za razvijajoče se trge


Nokia 2600 Classic

Nokia je predstavila mobilna telefona Nokia 2600 Classic in Nokia 1209, ki uporabnikom na novo nastajajočih trgih prinašata koristne funkcije, paleto barv in kopico zamenljivih pokrovčkov. Osrednja vloga na predstavitvi je pripadla modelu Nokia 2600 Classic, ki uporabniku omogoča poosebitev telefona z živopisnimi, v celoti zamenljivimi Xpress-on pokrovčki in MP3 melodijami zvonjenja. Privlačna naprava ob tem premore številne zabavne funkcije, kot sta UKV radio in VGA-kamero.

“Čeprav cenovna občutljivost pri ustvarjanju mobilnih naprav za novo nastajajoče trge predstavlja pomembni element, nam izjemni odziv uporabnikov iz tovrstnih trgov daje vedeti, da si želijo mobilnih naprav, ki bi se zlivale z njihovimi osebnostmi in jim ponujale kopico barv in zabavnih funkcij,” pravi Alex Lambeek, podpredsednik, Entry Devices, Nokia. “Nokia 2600 Classic ponuja izraziti občutek odličnosti in nabor uporabnih funkcij po izjemno dostopni ceni. Kot tudi vse ostale naprave Nokia, sloni na znamki, ki pooseblja kakovost in dolgotrajnost.”

Souporaba telefonov na novo nastajajočih trgih je v porastu
Nedavna raziskava, izpeljana med uporabniki na novo nastajajočih trgih, je zaznala pojav novega trenda: souporabe telefonov. Več kot 50% anketirancev v Indiji in Pakistanu ter skoraj 30% v Vietnamu je navedlo, da souporabljajo ali bi souporabljali svoj mobilni telefon z družino in prijatelji – število, ki je v nedvoumnem nasprotju z vedenjem potrošnikov na zrelejših trgih.

“Souporaba telefona je povsem logični trend – vedno več družin namreč kupi mobilni telefon za potrebe celotne družine in ne zgolj nosilca gospodinjstva. Ob tem na tovrstnih trgih strmo narašča popularnost digitalnim kameram, zato snemanje in deljenje digitalnih posnetkov samo po sebi postaja nekaj vsakdanjega,” dodaja Lambeek. “V odgovor na to smo pri družbi Nokia razvili številne inovativne funkcije, kot je multi-imenik, ki podpira souporabo telefona in nekatere modele opremili s tehnologijo, kakršna je Bluetooth, ki omogoča enostavno in cenovno dostopno prenašanje posnetkov in melodij zvonjenja.”


Nokia 1209

Drugi danes predstavljeni model, Nokia 1209, ponuja dodatne funkcije za upravljanje s stroški, ki omogočajo enostavnejšo in priročnejšo souporabo telefona. Med tovrstne inovacije sodita predplačniški sledilnik, t.j. aplikacija za spremljanje stroškov in multi-imenik, ki do petim uporabnikom omogoča shranjevanje osebnih imenikov z do dvesto številkami na en sam telefon. Namenjen uporabnikom, ki kupujejo svoj prvi telefon, Nokia 1209 združuje intuitivni uporabniški vmesnik Nokia, odpornost proti prahu in uporabo v do 80 jezikih. Obenem ga odlikuje še tipkovnica v enem kosu, ki zagotavlja trpežnost in zanesljivost.

Nokia 2600 Classic bo na voljo na vseh ključnih trgih v prvem četrtletju leta 2008, Nokia 1209 bo po vsem svetu na voljo v drugem četrtletju leta 2008.


Prijavi napako v članku