Računalništvo, telefonija
22.09.2004 14:39
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Državna uprava pridobila dostop do izvorne kode MS Office 2003

Microsoft je razširil program Government Security Program in tako državam, vključenim v program, omogočil dostop do izvorne kode Microsoft Office 2003. V skladu s podpisom pogodbe o vključitvi v program Government Security Program ima do izvorne kode dostop tudi slovenska državna uprava. To ji bo omogočilo preprostejšo izmenjavo podatkov in tesnejšo integracijo lastnih rešitev z operacijskim sistemom ter pisarniškimi aplikacijami.

V program GSP se je maja 2004 s podpisom pogodbe s slovenskim Microsoftom vključila tudi slovenska vlada, ki si je s tem zagotovila dostop do poglobljenih tehničnih informacij in izvorne kode operacijskih sistemov Windows. Novi izdelki, vključeni v program, slovenski vladi omogočajo še višjo stopnjo prilagodljivosti poslovanja in zagotavljanja storitev visoke kakovosti za državljane. Možnost vpogleda v izvorno kodo pa obenem zagotavlja tudi visoko stopnjo varnosti podatkov, ki jih uporablja državna uprava.

Program GSP je bil januarja 2003 predstavljen kot globalna razširitev pobude Microsoft Shared Source Initiative in je zasnovan kot brezplačen program, ki naslavlja tehnološke potrebe državnih ustanov. Program GSP je usmerjen k izboljševanju komunikacije in sodelovanja med udeleženci programa ter Microsoftom. Udeleženci imajo možnost obiskati razvojne laboratorije v Redmondu in si ogledati različne vidike razvoja, preizkušanja ter nameščanja izdelkov Windows in Office, olajšano pa je tudi posredovanje povratnih informacij neposredno zaposlenim v Microsoftu. Vpogled v izvorno kodo izdelkov Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows CE in sedaj Office 2003 povečuje zaupanje državnih organizacij v povezljivost in transparentnost Microsoftovih izdelkov.


Prijavi napako v članku