Računalništvo, telefonija
13.12.2012 18:10

Deli z drugimi:

Share

Družinam prijazno IT podjetje

Zadovoljstvo zaposlenih na delovnem mestu je eden od pogojev za poslovno uspešnost podjetja, ima pa tudi širši vpliv na stanje v gospodarstvu in družbi.
Državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Patricia Čular je direktorici SAOP-ja, Sonji Šinigoj, podelila certifikat Družini prijazno podjetje
Državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Patricia Čular je direktorici SAOP-ja, Sonji Šinigoj, podelila certifikat Družini prijazno podjetje

SAOP se je s prejemom certifikata Družini prijazno podjetje kot tretje primorsko podjetje pridružil 140 slovenskim podjetjem in ustanovam, s skupno prek 57 tisoč zaposlenimi, ki se zavedajo pomena obravnave družinske vloge zaposlenih pri upravljanju organizacije.

Certifikat je na slavnostni podelitvi v Mestnem Muzeju Ljubljana podjetju izročila državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Patricia Čular, od letos naprej pa bo kot “Družini prijazno podjetje” delovalo kar 36 novih podjetij.

Z zadovoljnimi zaposlenimi ohranjajo konkurenčnost

Zaostreni pogoji poslovanja in pritiski zaradi racionalizacije v podjetjih od zaposlenih zahtevajo vedno večjo produktivnost in učinkovitost. Po drugi strani sta kakovost in ustvarjalnost njihovega dela odvisni od kakovosti odnosov, ki vladajo v podjetju, za kar je zagotavljanje družini prijaznega delovnega okolja eden ključnih vzvodov.

„V podjetju SAOP smo se zadnja leta posvetili izboljšavam pri upravljanju s človeškimi viri, saj se zavedamo, da lahko le s sodelovanjem in s kar največjim prispevkom vsakega zaposlenega ohranjamo svojo konkurenčnost in poslovno uspešnost,“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Enostavnejše usklajevanje službenih in zasebnih obveznosti

S pridobitvijo certifikata „Družini prijazno podjetje“ potrjujejo kakovostno delo pri kadrovskem vodenju in nadgrajujejo priznanje „Najboljši zaposlovalec“, ki ga je podjetje doseglo na izboru Zlata nit 2010. Kot je poudarila Sonja Šinigoj, podelitev tega certifikata izkazuje visoko družbeno odgovornost podjetja in ima pozitiven in spodbujevalen vpliv na dobrobit širšega okolja.

V SAOP-u se zavedajo, da so zaposleni postavljeni pred vedno bolj zahtevne naloge, saj sama panoga, izdelava računalniških programov, zaradi naglega razvoja informacijskih tehnologij in hitrega zastaranja znanja terja od njih visoko angažiranost tudi izven rednega delovnega časa.

„Svojim zaposlenim želimo zagotoviti čim bolj prijazno delovno okolje, kar vključuje tudi enostavnejše usklajevanje službenih in zasebnih obveznosti,“ je pojasnila Sonja Šinigoj.

V podjetju so tako že v preteklosti sprejeli vrsto ukrepov, ki so zaposlenim olajšali izpolnjevanje družinskih dolžnosti.

Ukrepi ugodni tudi na zaposlene brez družin

Za sprejetje osnovnega certifikata „Družini prijazno podjetje“ so v SAOP-u sprejeli štiri obvezne in šest dodatnih ukrepov, ki so tako zastavljeni, da so ugodni tudi za ostale zaposlene – brez družin.

Med obveznimi ukrepi pri obravnavi družini prijaznega podjetja so: komuniciranje z zaposlenimi, komunikacija z javnostjo, mnenjske raziskave med zaposlenimi ter izobraževanje oziroma informiranje za vodilne.

Med šestimi neobveznimi ukrepi, ki jih je podjetje uveljavilo pa so: upravljanje z delovnim časom, možnost izmeničnega dela od doma, določitev pooblaščenca/ke za vprašanja usklajevanja poklica in družine ter enakih možnosti, dan odprtih vrat, obdaritev novorojenca ter otroci v organizaciji.

Po načrtih bo podjetje sprejelo tudi ukrepe za polni certifikat, vendar mora po pravilih certificiranja vzdrževati osnovni certifikat najmanj tri leta. Za ohranjanje znamke “Družini prijazno podjetje“ se bodo izvajali letni revizijski pregledi, postopoma pa bodo sprejemali tudi druge izmed 80 možnih standardnih ukrepov, ki jih opredeljuje certifikat.

Podjetje SAOP je vodilni slovenskih ponudnik poslovnih programov, saj njihova produkta ERP informacijski sistem iCenter in spletni računovodski program miniMAX uporablja že velika večina javnih zavodov ter vse večji delež slovenskih podjetij.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Diamantni partner

Hestia Pro d.o.o.

Rakuševa ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 421 01 70