Socialna omrežja
21.09.2011 08:09
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Družbeno omrežje Google+ odprto za vse!

Kolikšno je dejansko število uporabnikov Google+, za enkrat ne ve nihče.
Kolikšno je dejansko število uporabnikov Google+, za enkrat ne ve nihče.

Konec junija je podjetje Google celotno spletno javnost prijetno presenetilo s projektom družbenega deljenja Google+ (social sharing project). Ta združuje vse storitve in platforme, ki jih spletni deskarji najbolj obožujejo. V storitev Google+ so vključeni elektronski poštni predal Gmail, spletni iskalnik Google, mobilna platforma Android, spletni brskalnik Chrome in še nekaj novih in nadvse uporabnih spletnih storitev. Čeprav je bilo družbeno omrežje Google+ na voljo le omejeni skupini uporabnikov, je to takoj pritegnilo na desetine milijonov spletnih deskarjev.

Po slabih treh mesecih preizkušanj je veličastni Google+ na voljo vsem smrtnikom. Za uporabo priljubljenega družbenega omrežja namreč zadošča le Googlov račun. Novost je bogatejša za bogato paleto dodatnih funkcionalnosti, med katerimi seveda zdaleč najbolj izstopa možnost opravljanja videokonferenc (Google Hangout). In to še ni vse. Družbeno omrežje Google+ lahko uporabljamo še na mobilnih napravah Android in tistih, ki poganjajo operacijski sistem Apple iOS. Videokonference so za zdaj omogočene le na mobilnih napravah, ki imajo prednameščen vsaj Android 2.3. Videotelefonijo lahko sočasno uporablja do največ 10 uporabnikov.

Priljubljeno družabno omrežje Google+ najdete na spletnem naslovu http://goo.gl/mqGxB. Kratek pregled nad uporabnimi funkcionalnostmi novosti je na voljo na povezavi http://goo.gl/vnhIn. Verjetno sicer ni naključje, da je Google svojo družbeno omrežje ponudil vsem le dva dni pred Facebookovo konferenco F8. Na njej naj bi vodilni možje Facebooka namreč predstavili storitev ponujanja spletne glasbe. Tu naj bi šlo za pilotski program, ki bo vključeval 10 večjih imen iz sveta digitalne glasbe, kot sta na primer Spotify in Rhapsody. Iz tega lahko sklepamo, da bo vojna med podjetjema Facebook in Google za prevlado na trgu vse prej kot mirna. Za katero družbeno omrežje pa vi »navijate«?


Prijavi napako v članku