Socialna omrežja
26.09.2011 08:37
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Družabno omrežje Google+ z vso paro nad Facebook

Google+ proti Facebooku: Kdo bo koga?
Google+ proti Facebooku: Kdo bo koga?

Če nimate uporabniškega računa na družabnem omrežju Google+ ste »OUT«. Takoj za tem, ko je podjetje Google najavilo, da je nova spletna storitev na voljo vsem spletnim deskarjem, je namreč število uporabnikov skokovito naraslo. V samo pičlih treh dneh se je število registriranih uporabnikov povečalo za kar neverjetnih 30 odstotkov.

Danes Google+ uporablja že dobrih 43 milijonov uporabnikov. To je svojevrsten dosežek, saj je Googlovo družabno omrežje pred dobrima dvema mesecema uporabljalo zgolj 4,5 milijona uporabnikov. Mnogi menijo, da je Google+ priljubljen predvsem zaradi tega, ker združuje elektronski poštni predal Gmail, spletni iskalnik Google, mobilna platforma Android, spletni brskalnik Chrome in še nekaj novih in nadvse uporabnih spletnih storitev. Poleg tega ima zelo dobro urejeno področje varovanja zasebnosti uporabnikov.

Mnogi poznavalci družbenih omrežji so prepričani, da utegne Google+ v bližnji prihodnosti ogroziti celo danes zelo priljubljeni Facebook. To bo sicer vse prej kot enostavna naloga, saj Facebook danes uporablja okoli 800 milijonov spletnih deskarjev. Poleg tega je priljubljeno družbeno omrežje pred kratkim najavilo storitev Timeline oziroma platformo za filmofile in glasbene navdušence. Kot vse kaže se v prihodnjih mesecih obeta hud boj med Googlom in Facebookom. Prvi ima na voljo tako rekoč vse uporabnike svetovnega spleta, medtem ko si je drugi že pridobil statusni simbol družabnega omrežja. Za nas uporabnike je konkurenca vsekakor dobrodošla, saj bomo s tem pridobili še več uporabnih in brezplačnih storitev.


Prijavi napako v članku