Prenosni računalniki
30.09.2010 07:55
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Druga generacija iPada

Spletnih strani za iPada je vedno več.
Spletnih strani za iPada je vedno več.

Na račun prvega Applovega tabličnega računalnika iPad je bilo na svetovnem spletu izrečenega že veliko. Medtem ko ga večina uporabnikov širom sveta še vedno hvali in povzdiguje med zvezde, mu širša strokovna javnost očita številne pomanjkljivosti, kot je na primer odsotnost spletne kamere.

Čeprav se kupci na pomanjkljivosti tabličnega računalnika iPad ne ozirajo in se ta širom sveta trži kot za stavo, so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi inženirji podjetja Apple že pripravljali njegovega naslednika. Na trgu je namreč vse več tabličnih računalnikov, ki se po zmogljivosti lahko brez težav kosajo z iPadom. Druga generacija priljubljenega tabličnega računalnika naj bi bila naprodaj že v aprilu naslednjega leta.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo novi tablični računalnik iPad opremljen s težko pričakovano spletno kamero in vmesnikom mini-USB. Poleg tega naj bi bil novinec še nekoliko lažji, in to kljub temu, da bo še vedno razpolagal z na dotik občutljivim zaslonom z 9,7-palčno oziroma 24,6-centimetrsko diagonalo.

Ker bo novost opremljena s sprednjo kamero, bo z njo kakopak mogoče opravljati video klice preko storitve FaceTime. Preko vmesnika mini-USB bomo lahko napravico povezali z osebnim oziroma prenosnim računalnikom in ob tem celo polnili vgrajeno baterijo. No, pustimo se presenetiti!

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku