Računalništvo, telefonija
22.06.2016 20:44
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dropbox s korenitimi spremembami

Facebook Messenger in Dropbox sta odslej še bolj povezana!
Facebook Messenger in Dropbox sta odslej še bolj povezana!

Vsi, ki redno uporabljate aplikacijo za shranjevanje dokumentov v oblaku, boste z današnjim dnem prejeli pomembno posodobitev. Pri Dropboxu so namreč pripravili vrsto novosti s katerimi si želijo osvežiti svojo osnovno storitev in ohraniti uporabnike na svoji strani. Posodobitev bo najprej na voljo uporabnikom iOS pametnih naprav.

Prva novost se nanaša na nov način shranjevanja dokumentov. V primeru, da si želite shraniti nekaj kar imate napisano na papirju, steni in podobnih površinah, boste odslej lahko to storili s pomočjo kamere. Enostavno posnamete fotografijo in jo naložite na vaš Dropbox uporabniški račun. Funkcija predstavlja pomembno novost saj je Dropbox ena izmed redkih storitev v oblaku, ki v tem trenutku tega še ne ponuja. V tem trenutku imajo omenjeno funkcijo najbolje integrirano v aplikaciji Evernote Scannable, ki samodejno posname fotografijo in vsebino pretvori v uporabno obliko ter shrani bodisi med vaše fotografije na pametnem telefonu ali na vašem uporabniškem računu aplikacije Evernote. Uporabniki, ki ste se odločili za katerega izmed plačljivih naročniških paketov na Dropboxu, boste lahko po posnetih vsebinah tudi iskali.

Druga novost se nanaša na možnost ustvarjanja dokumentov v formatu Office. Neposredno v aplikaciji bo tako možno ustvariti nove dokumente Word, Excel ali Power Point in jih neposredno tudi shraniti. S tem se pri Dropboxu počasi pomikajo na položaj neposrednega konkurenta googlovi storitvi Drive, ki omenjeno možnost ponuja že več let. Ali se bo Dropboxu takšen podvig splačal bo pokazal čas, vsekakor pa gre za zanimivo odločitev podjetja saj je Google precej večje in finančno močnejše podjetje.

V primeru, da uporabljate Dropbox brezplačno si boste aplikacijo morali naložiti tudi na vaš računalnik. Razlog za takšno odločitev je preprost. Uporabniki, ki koristijo brezplačen prostor za shranjevanje dokumentov namreč hitro zapolnijo celoten razpoložljivi spomin. Zato so se pri Dropboxu odločili, da bodo funkcijo shranjevanja fotografij omogočili zgolj tistim, ki si naložijo aplikacijo na računalnik. S tem naj bi urejanje spomina bilo enostavnejše kot na pametnem telefonu.


Prijavi napako v članku