Začetni tečaj Hatha ali Vinjasa joge v Sadhana Joga Studiu Vič – IZKLICNA CENA 1 €!

Licitacija je zaključenaOPOMBA: Po koncu licitacije zmagovalec prejme potrditveni mail. V primeru, da tega maila ne prejmete, poglejte med vsiljeno pošto(SPAM/JUNK) ali pa nas pokličite na 01 620 88 00.

Nekaj dejstev o jogi:

  • Joga je psiho-fizična disciplina razvita v Indiji pred približno 5.000 leti.
  • Danes je najbolj poznan stil joge HATHA JOGA, kjer so poudarjeni telesni položaji, dihalne vaje in meditacija.
  • Joga izhaja iz Indije.
  • Joga ni religija, čeprav je povezana s hinduizmom in je osnovana na nekaterih hinduističnih prepričanjih (karma, reinkarnacija), ki je za Indijo specifično.
  • Zahodna znanost je dokazala pozitivne učinke vadbe joge za astmo, srčne bolnike, epilepsijo, stres in drugo.

Zakaj joga?Joga lahko vsakomur ponuja prav tisti košček, ki mu manjka. Stremimo k popolnosti in večji kvaliteti življenja. Za nekoga to pomeni zdravo telo, za drugega umirjene misli, vitalnost in notranjo lepoto. Resnica je v tem, da joga deluje na vse ravni človeka, kar spoznamo skozi redno jogijsko prakso – sadhano. Joga se je skozi tisočletja ohranila prav zato ker deluje za vsakogar in v vsakem starostnem obdobju. Je univerzalen ključ.

Zakaj se joge učiti v skupini?
Skupina ima mnoge prednosti. Najbolj dragocena je ta, da nismo prepuščeni sami sebi, saj programe joge pri nas vodijo strokovno usposobljeni učitelji joge. Učitelj joge na podlagi svojih osebnih izkušenj, znanja ter strukturiranega programa učenca vodi po pot joge varno in učinkovito.

Hatha joga je naš najbolj kompleksen tečaj joge, ki je namenjen širokemu krogu ljudi in se izvaja v različnih nivojih zahtevnosti. Tečaj ponuja sistematično in postopno učenje elementov hatha joge: telesni položaji (asane), dihalne tehnike (pranajame), energijske tehnike (bande), tehnike umirjanja uma (afirmacije, mantre) in tehnike sproščanja in meditacije.

Za program Hatha joge je značilna uporaba različnih pripomočkov: trakovi, kvadri, valjaste blazine (bolster) in odeje, ki zagotavljajo boljše napredovanje, varnejšo izvedbo in močnejše učinke jogijskih tehnik.

Za razliko od ostalih stilov hatha joge (npr. vinjasa joga) vsebuje malo manj dinamičnih elementov in temelji na tradicionalnem pristopu, kar pomeni tudi zadrževanje asan (op. večji učinek na delovanje organov, povečevanje vzdržljivosti in gibljivosti…) poleg izvedbe asan je več izvajanje pranajam (dihalnih tehnik) in tehnik sproščanja.

In še nekaj: hatha joga ne pomeni dolgočasno zadrževanje asan. Vsaka ura vsebuje nekaj dinamičnih in nekaj statičnih elementov, vseskozi pa se tehnike povezujejo s pravim zavedanjem diha in uma.

Program tečaja Hatha joga je zasnovan sistematično, se nadgrajuje in poglablja, ter vam ponuja najboljši temelj za samostojno domačo prakso joge. Vsako leto vas obdarimo z gradivom in priporočili kako razviti lastno domačo prakso.

Vinjasa joga je dinamična različica joge, ki se osredotoča na povezovanje asan in fluidnost giba. Poudarek je na zavedanju telesa, gibljivosti in vzdržljivosti telesa. Naša vinjasa joga v 75 minutah dobro ogreje telo, ponudi številne izzive in uči, kako upoštevati svoje meje. Naučili se boste številnih asan in variacij oz. prilagoditev asan, poudarek pri dihanju bo na udžaji (ujjayi) dihu.

Začetni tečaj vinjasa joge je namenjen takoosebam, ki že dlje časa obiskujejo tečaj joge, kot tudi začetnikom, ki si želijo večjega fizičnega izziva. Vseeno priporočamo vsaj en semester obiskovanja začetnega tečaja hatha joge, kjer boste pridobili predznanje, ki vam bo omogočilo lažje sledenje na dinamičnih urah vinjasa joge in s tem boljšo izkušnjo prakse vinjasa joge. Temelj vsakega dinamičnega stila joge je klasično poznavanje hatha joge.

Vinjasa joga je izpeljanka iz aštanga vinjasa joge (ena od različic hatha joge). Bistvena razlika med aštanga vinjasa jogo in vinjasa jogo je v tem, da ima vinjasa joga svobodnejše zaporedje asan, vendar ima tudi ta svoboda zaporedja strokovno utemeljene okvire. Naša vinjasa joga v 75 minutah dobro ogreje telo, ponudi številne izzive in uči, kako upoštevati svoje meje. Naučili se boste številnih asan in variacij oz. prilagoditev asan, poudarek pri dihanju bo na udžaji (ujjayi) dihu. Program se bo prilagajal glede na posamezno skupino.

Veljavnost darilnega bona je do 31.1. 2017.

Avkcija je pripravljena v sodelovanju z podjetjem Sadhana d.o.o. (Več o izdelku)


Deli z drugimi:
Share

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več