Strojna oprema
18.12.2007 11:33

Deli z drugimi:

Share

Domače omrežje v hipu

Na trg je prišel novi vmesnik Gigaset HomePlug AV 200 podjetja Siemens Home and Office Communication Devices (SHC), ki omogoča hitro in učinkovito pretakanje videovsebin v visoki in standardni ločljivosti, zvoka po vsej hiši, prometa VoIP in podatkov, tako doma kot v pisarni, brez dodatnih kablov. Ta izredno hiter in praktičen vmesnik, ki deluje po sistemu “priključi in poženi” omogoča hitrost 200 Mb/s ob porabi samo treh vatov električne energije. Certifikat CE razreda B omogoča ponudnikom širokopasovnih storitev, da naročnikom ponudijo vrhunsko zmogljivo rešitev za domača omrežja.

Ustvarjanje domačega omrežja je izredno preprosto: en vmesnik priključite na domači prehod, ADSL ali kabelski modem, da omogočite razširitev širokopasovne povezave na celoten prostor. Drug vmesnik priključite na električno vtičnico in vgrajena tehnologija HomePlug AV bo iz obstoječih kablov ustvarila podatkovno omrežje preko električne napeljave v vašem domu ali pisarni, vi pa se boste izognili dragim namestitvam in servisiranju. Električna vtičnica se hitro spremeni v vrata za prenos podatkov, zvoka oziroma videa, saj prejema širokopasovne večpredstavne signale vsakič, ko na električno omrežje priključite računalnik, STB (set-top-box), tiskalnik, fotoaparat ali omrežni razdelilnik. Zanesljivost in varnost domačega omrežja zagotavljata vnaprej nastavljena ali s pritiskom gumba prilagodljiva zaščita gesel in dinamično šifriranje. Certifikat CE razreda B zagotavlja nizko stopnjo motenj pri delovanju v bližini drugih električnih naprav. Zaradi optimizirane kakovosti storitev imata zvok in video pri prenosu prednost pred podatki.

“Prihaja do velikih sprememb v domačem okolju in uporabniki lahko zdaj doma uživajo enak standard omrežja, kot ga poznajo iz službe”, razlaga Jochen Eickholt, generalni direktor podjetja SHC. “Pričakovanja uporabnikov so velika, saj želijo enotno rešitev za vse svoje potrebe na področju domačih omrežij”.


Prijavi napako v članku