Igre
24.06.2011 11:46
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zasedite bojne pozicije, v mesto prihaja Rage

Rage je klasična prvoosebna streljačina s primesmi znanstvene fantastike in na trenutke tudi grozljivke.
Rage je klasična prvoosebna streljačina s primesmi znanstvene fantastike in na trenutke tudi grozljivke.

Nova prvoosebna streljačina (First-person shooter oz. FPS) s kultnim imenom RAGE bo izšla 4. 10. 2011 za PC, Xbox 360 in Playstation 3. Igra bo na voljo tudi za operacijski sistem iOS, vendar nekoliko kasneje, in sicer 18. 11. 2011. Samo igro bo izdal vse bolj priljubljeni, razširjeni in močnejši Bethesda Softworks, ki je postal znan po igrah Fallout (3 & New Vegas), Brink, Rouge Warrior, Wet itd. Igra Rage je bila ustvarjena s strani razvijalcev Quakea in Dooma – iD Software. Okolje tega (verjamemo fantastičnega) FPS-ja je napravljeno v sistemu id Tech 5, ki je bil pri tej igri uporabljen prvič. Ta »engine« je poleg igre Rage napovedan tudi za prihajajoči Doom 4 (TBA).

Kar zadeva koncept igre, gre za klasični FPS s primesmi znanstvene fantastike in na trenutke tudi grozljivke. Zgodbo igre bi lahko zlahka zamenjevali z igrama, kot sta Metro 2033 in Fallout 3/New Vegas. Sama zgodba ni nič kaj genialno novega – meteor velikosti Manhattna leta 2038 pade na Zemljo in uniči skoraj vse živo in neživo, seveda se kot vedno dobesedno “dvigne iz pepela” kopica preživelih in poskusi človeško civilizacijo ponovno postaviti na noge. Poleg tega, da je igra sama po sebi FPS, dobršen del predstavljajo tudi dirke z alternativnimi off-road vozili, ki postanejo edini način “komunikacije” med preživelimi – z drugimi besedami, vse se vrti okoli tega: spoštovanje, uspeh, priljubljenost, bogastvo in seveda denar. Čeprav igra zelo spominja na Fallout, Brink, ali Metro 2033, to ne pomeni nujno, da ne bo boljša od vseh treh skupaj. Upoštevati moramo namreč dejstvo, da so danes vse bolj priljubljene FPS igre s prav takšno postapokaliptično tematiko. Zakaj? Ker je svet poln igričarjev in prav oni so povsem navdušeni nad dejstvom, da se bo kaj takega zgodilo tudi v realnosti, s čimer bodo postali dežurni junaki, ki se bodo edini znašli v takšni situaciji.

Kakorkoli, upajmo da bo igra Rage to, kar si vsi želimo. Pričakujemo tudi nadaljevanje, morda celotno serijo, ki bi v današnjem, na apokaliptične situacije prežečem svetu vsekakor postala nadvse popularna.


Prijavi napako v članku