Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

World Future Verse konferenca

29.09.2022 ob 9:00 - 1.10.2022 do 18:00

World Future Verse konferenca, ki jo skupaj s partnerji organizira Tehnološki park Ljubljana, bo ena najbolj zanimivih konferenc te jeseni. V Slovenijo in Evropo bo pripeljala vodilne svetovne strokovnjake, kreativne vizionarje ter nadarjene ustvarjalce inovativnih vsebin z namenom predstaviti vrhunske tehnologije, prikazati primere in najboljše prakse ter s pomočjo predavanj in diskusijskih panelov osvetliti prihodnost ter vzpodbuditi iskrico inovativnosti v vsakem udeležencu.

World Future Verse konferenca je tista konferenca, na kateri ne sme manjkati nobeno podjetje, ki se resno ozira v prihodnost. Na konferenci bomo obravnavali aktualne tematike in rešitve s področij metaverza, NFTjev, interneta 3.0 ter blockchain tehnologij. Skratka, področja, o katerih se ta hip v svetovnem merilu največ govori in ki hkrati pomenijo tudi vstopnico v uspešno poslovanje, razumevanje marketinga ter nove poslovne priložnosti.

Pričakujemo več kot 1200 udeležencev iz vsega sveta. Vsi naši govorci so izjemne osebnosti najvišjega kova. Z desetletji izkušenj in poglobljenim poznavanjem industrije se veselijo, da bodo dogodek popeljali v velike razsežnosti.

World Future Verse konferenca združuje odlične mislece iz tehnološke industrije in pričara nadarjene ustvarjalce vsebin iz vseh sektorjev. Vsi udeleženci in govorci lahko pričakujejo izkušnjo, ki jim bo spremenila življenje.

Ključna dejstva:

  • 1.000 udeležencev
  • 100 govorcev
  • 40 panelov in delavnic
  • 3 dni tehnologije in zabave

Si želite pogledati v prihodnost? To boste lahko skoraj dobesedno storili na mednarodni Word Future Verse konferenci, ki jo v Festivalni dvorani na Bledu, od 29. 9. do 1. 10. 2022, organizira Tehnološki park Ljubljana z ostalimi partnerji. Konferenca bo obravnavala najbolj vroče teme ta hip: metaverse, NFT internet 3.0 in ter blockchain tehnologije, ki hkrati pomenijo tudi vstopnico v uspešno poslovanje v prihodnosti, razumevanje marketinga in novih poslovnih priložnosti.

Podobno kot se je zgodilo že pri kriptovalutah in blockchain tehnologijah, je Slovenija ena od vodilnih držav na svetu tudi na hitro vzpenjajočem se področju NFT in metaversa. Naj spomnimo, da smo bili prva država na svetu, ki je izdala t. i. nezamenljive žetone NFT ob otvoritvi EXPO Dubai 2020, s katerimi smo promovirali naše turistične destinacije.

Trende prihodnosti bodo naznanjala svetovna zveneča imena

Organizatorji World Future Verse konference želimo mednarodni in svetovni javnosti predstaviti digitalne in poglobljene rešitve za nadgradnjo razvoja inovativnih marketinških in tehnoloških pristopov in novih poslovnih modelov. Gostili bomo vodilne svetovne strokovnjake in kreativne vizionarje, ki bodo predstavili primere dobrih praks iz področja najsodobnejših tehnologij in osvetlili trende, vprašanja in izzive v prihodnosti.

Konferenca bo razdeljena v tri programske sklope. Prvi bo obsegal področje blockchain tehnologij v povezavi z zelenim prehodom in digitalno transformacijo. V drugem in tretjem dnevu pa bo poudarek na tehnologijah virtualne in obogatene resničnosti, NFT-jih, web3.0 in DAO rešitvah.

Spodbujanje krožnega in digitalnega razvoja

Namen konference bo med drugim tudi odkrivanje možnosti za razvoj kulturnega in kreativnega turizma z uporabo digitalizacije kulturne dediščine, možnosti uporabe virtualne in obogatene resničnosti ter uporabe blockchain tehnologij.

»Skozi paradigmo uporabe naprednih tehnologij bo rdeča nit konference usmerjena v digitalno, trajnostno in zeleno prihodnost, ki je kot eden od ključnih elementov predvidena tudi v novi perspektivi Evropske unije. Velik poudarek bo namenjen tudi ustvarjanju svetov v metaversu in razvoju kreativnega turizma z uporabo virtualne in obogatene resničnosti«, pravi Aleš Pevc, vodja tehnološke pisarne in razvojnih projektov v Tehnološkem parku Ljubljana.

V sklopu dogodka bo v četrtek, 29. septembra 2022, organizirana tudi Circular 4.0 konferenca, ki bo namenjena vzpostavitvi povezave med krožnim gospodarstvom, digitalno transformacijo in industrijo 4.0.

VIP Metaverse Theather

Če se boste odločili za nakup VIP vstopnice, vam bo na voljo tudi unikaten “VIP Metaverse theater”, ki bo pričaral fuzijo odprtega prostora za razvoj osebnih potencialov, digitalnih kompetenc ter spoznavanje najnaprednejših tehnologij. Povabili vas bodo v navidezni časovni stroj in vas poslali v bližnjo prihodnost. Skozi predstavitev novih tehnologij, kot sta obogatena in virtualna resničnost, boste spoznali pojme metaverse, NFT in blockchain in odkrivali najboljšo različico sebe skozi izbiro različnih avatarjev.

Vse dni konference bo v prostorih Festivalne dvorane Bled potekala tudi predstavitev primerov dobrih praks uporabe tehnologij prihodnosti v podjetništvu in industriji. Obiskovalci pa bodo imeli možnost testiranja in razvoja idej s področja metaversa ter tehnologij virtualne in obogatene resničnosti. Predstavljene bodo tudi priložnosti za pridobitev podpore in vavčerjev za podjetja in start-upe, ki delujejo na področju metaverse, XR in NFT.


Deli z drugimi:
Share

Podrobnosti

Začetek:
29.09.2022 ob 9:00
Zaključek:
1.10.2022 ob 18:00
Spletna stran:
https://wfvconf.com/...

Organizator

Tehnološki park Ljubljana d.o.o.
Telefon:
01 620 34 00
E-naslov:
info@tp-lj.si
Spletna stran:
https://www.tp-lj.si/sl

Prizorišče

Festivalna dvorana Bled
Cesta svobode 11
4260 Bled
Slovenija + Google Map

Kontakt

Telefon:
+386 41 850 115
E-pošta:
Elvisa.basailovic@tp-lj.si

Deli z drugimi:
Share

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več