Telefoni
18.12.2017 18:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dodatnih 150€ ob nakupu telefona

Ob nakupu telefona, nas lahko čaka še plačilo varščine
Ob nakupu telefona, nas lahko čaka še plačilo varščine

Če boste vzeli mobilni telefon pri ponudnikih Telemach ali A1, vas lahko pri nakupu dragega telefona čaka še nenapovedano doplačilo.

Oba ponudnika, tako Telemach, kot A1, sta se odločila za plačilo varščine v višini 150€, če telefon presega vrednost 450€, oziroma z vezavo telefon dražji od 450€, vi ste pa ga dobili po ugodni ceni pod 50€.

Varščina je že dobra praksa obeh podjetji kar nekaj let, saj naj bi nekateri uporabniki mobilni telefon kupili po zelo ugodni ceni, nato ga prodali za večjo vsoto denarja in na koncu poniknili.

Če uporabnik redno plačuje vse mesečne izdatke, mu varščino začnejo vračati po štirih do petih mesecih rednega plačevanja, oziroma se uporabi za plačilo mesečne položnice, dokler je ne zmanjka.

Višina varščine znaša 150 evrov in se na prodajnem mestu poravna v enkratnem znesku z gotovino ali s plačilnimi karticami“, so povedali pri A1.

Varščine pa vam ne bo potrebno plačati, če ste naročnik enega izmed operaterjev več kot 4 mesece, oziroma prenašate naročniško telefonsko številko od katerega koli drugega operaterja. Tako naj bi se pred morebitno zlorabo zavarovali.

Kljub temu, pa so pri Telekomu Slovenije povedali, da varščine ne zahtevajo in je tudi v prihodnje ne bodo, čeprav je to praksa drugih ponudnikov, saj naj bi imeli dovolj sofisticiran sistem preverjanja uporabnika, preden mu zaupajo novo napravo po neverjetno ugodni ceni.

V Telekomu Slovenije varščine pri nakupu mobitela na obroke nimamo niti o njej nismo razmišljali, saj imamo ob nakupu uveden ustrezen proces avtorizacij


Prijavi napako v članku