Triki in nasveti
14.10.2012 10:32
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dodajmo nove ikone v Metro pogled Windows 8

Do novih ikon na hiter in enostaven način.
Do novih ikon na hiter in enostaven način.

Najbolj opazna novost pri Microsoftovem novem operacijskem sistemu Windows 8 je zagotovo uporabniški vmesnik Metro. Ta bo še posebej prav prišel uporabnikom tabličnih računalnikov, primeren pa je tudi za uporabo na osebnih računalnikih. Če ste eden tistih, ki datoteke poganjajo preko omenjenega uporabniškega vmesnika, potem bi vas ta prispevek utegnil zanimati. V njem bomo opisali, kako lahko v uporabniški vmesnik Metro dodajamo nove ikone (bližnjice) za njihovo poganjanje.

Operacijski sistem Windows 8 v osnovi ne omogoča, da se v uporabniški vmesnik Metro na lahek način dodaja nove ikone. K sreči pa v ta namen že obstaja aplikacija OblyTile, s katero se jih doda na sila enostaven način. Aplikacijo je naredil eden izmed članov foruma XDA Developers. Dosegljiva je na internetnem naslovu http://goo.gl/N7YEd.

Po zagonu aplikacije OblyTile se nam pojavi enostaven uporabniški vmesnik. Do novo ustvarjene ikone pridemo tako, da v aplikaciji najprej vpišemo ime ikone, nato pokažemo pot do datoteke, ki jo želimo z ikono odpreti, za konec pa moramo še vnesti sliko ikone (v večji in manjši obliki) ter izbrati njeno ozadje. Zatem moramo le še klikniti na gumb Create Tile in ikona se nam že pojavi v uporabniškem vmesniku Metro.

Aplikacija je imela sicer v trenutku našega preizkušanja nekaj težav. Nekatere datoteke se namreč niso hotele odpreti (na primer .pdf datoteke). So pa datoteke s končnico .exe delovale brez težav. Težava je bila tudi v tem, da je aplikacija za sliko ikone podpirala le slike s končnico .png.


Prijavi napako v članku