Telefoni
02.01.2015 13:41
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dobri stari BlackBerry

Dobri stari BlackBerry
Dobri stari BlackBerry

Kaj storite, če ste med vodilnimi enega izmed največjih podjetij na svetu in so v vaše sisteme vdrli hekerji? Ena izmed alternativ je, da v kleti poiščete pred leti zavržene BlackBerry naprave in jih znova začnete uporabljati ter s tem nadoemstite trenutno aktualne pametne telefone.

Tega so se poslužili odgovorni v podjetju Sony, ko so se razkrile posledice uničujočega napada hekerjev na njihove strežnike. Pri tem so bile razkrite zaupne informacije o prihodnjih projektih ter tekočih pogajanih z vidnimi gospodarstveniki s katerimi so se pri Sony dogovarjali za sodelovanje. Večina vodilnih je ravno zaradi nedelovanja lastnega omrežja strežnikov, posegla po BlackBerry-ju in njihovi infrastrukturi, ki se sedaj uporablja za komunikacijo kot je na primer pošiljanje e-pošte. Ostali sodelavci podjetja se odslej zanašajo na lastne pametne telefone in storitve kot so Google Gmail.


Razlog za hekerski napad je bil hitro razkrit in povezan s filmom The Interview kjer vidno vlogo igra Severna Koreja s svojim voditeljem. Hekerji so s tem želeli preprečiti podjetju, da bi omenjeni film javno objavilo. Po začetnem uklevanju so se pri Sony-ju odločili, da film kljub temu predstavijo javnosti in je sedaj na voljo med drugim tudi uporabnikom naprav iOS in Android OS. Hekerska tragedija je požela veliko medijskega zanimanja in celo zbudila pozornost predsednika ZDA, Baracka Obamo, ki je javno okrcal vodilne pri podjetju Sony, da se teroristom ne sme pustiti ustrahovati ter ugoditi njihovim željam. Sony je očitno poslušal nasvet predsednika in posledično dovolil objavo filma.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku