Računalništvo, telefonija
Igre
21.11.2023 10:30

Deli z drugimi:

Share

Dobra novica za igro Wonder Woman

Nova posodobitev prihajajoče videoigre Wonder Woman podjetja Monolith Productions je dobra novica za ljubitelje te stripovske junakinje.

Kljub temu, da je bilo na zadnjem seznamu prostih delovnih mest navedeno, da pri razvijalcu Monolith Productions iščejo strokovnjaka za igre s storitvami v živo, očitno igra Wonder Woman vseeno ne bo šla v to smer, kar je razveselilo in pomirilo številne oboževalce. Naj spomnimo, da je bila tudi zelo pričakovana Marvel Avengers igra s storitvijo v živo, kar pa v njenem primeru ni obrodilo želenih sadov.

Wonder Woman so prvič napovedali na podelitvi nagrad The Game Awards 2021, od takrat pa o projektu ni bilo veliko bistvenih posodobitev. Podjetje Monolith ni izdalo nobene igre od leta 2017, ko je izšla odlična igra Middle-earth: Shadow of War, zato so številni oboževalci razumljivo nestrpni in želijo vedeti več o projektu Wonder Woman.

Čeprav je bila igra Wonder Woman od prve najave večinoma zavita v tančico skrivnosti, je nedavna objava delovnih mest številne oboževalce napeljala na misel, da bi lahko šlo za igro s storitvami v živo. Na razpisu za delovno mesto Wonder Woman je pisalo, da podjetje Monolith išče osebo z izkušnjami na področju iger v živo, kar je sprožilo ugibanja in tudi takojšnje zgražanje čakajočih igričarjev.

Igre v živo so lahko zelo sporne, zato so bili številni oboževalci zaskrbljeni. Največ pripomb seveda leti na monetizacijo tovrstnih iger, ki poleg začetne visoke cene, kot jo zahteva AAA igra, razvijalec nato v igro doda še številne mehanizme za počasno napredovanje, kar pa seveda lahko pospešimo z dodatno finančno injekcijo.

Kljub govoricam je Warner Bros. za IGN podal izjavo, v kateri je pojasnil, da je Wonder Woman enoigralska igra z odprtim svetom in ne igra v živo. »Wonder Woman ni zasnovana kot storitev v živo,« je bilo zapisano v izjavi. To pa vseeno ne pomeni, da Wonder Woman ne bo vsebovala mikrotransakcij, vendar oboževalcem vsaj ni treba skrbeti, da bo igra v živo in da bo obremenjena z vsem, kar je povezano s to oznako.

Poleg dejstva, da gre za enoigralsko igro z odprtim svetom in ne za storitev v živo, je skoraj edina podrobnost, ki jo oboževalci zagotovo vedo o igri Wonder Woman, da bo vključevala sistem Nemesis. Podjetje Monolith je sistem Nemesis inoviralo v igri Middle-earth: Shadow of Mordor. Omogoča, da si vsi sovražniki v igri zapomnijo igralčeva dejanja, se ustrezno odzovejo in vzpostavijo odnos z glavnim likom. Vsekakor bo zanimivo videti, kako bo ta sistem deloval v igri Wonder Woman, zato upajmo, da bo prej ali slej razkritih več informacij o projektu.

Ker je bila Wonder Woman prvič razkrita na podelitvi nagrad The Game Awards leta 2021, bo morda ponovno predstavljena na letošnjem dogodku. Na dogodku Game Awards 2023 (7. december) bo nedvomno veliko razkritij in napovedi velikih iger, in ker je bila Wonder Woman zadnji dve leti v bistvu ena velika neznanka, se zdi, da bi bil letošnji dogodek odličen čas za ponovno predstavitev igre množici.

Ali se bo to zgodilo, ne vemo. Morda bo Warner Bros. hotel ohraniti pozornost na igri Suicide Squad, ki je tik pred izidom. Za razliko od igre Wonder Woman bo Suicide Squad imela poudarek na storitvah v živo. Prvotno je bila igra zasnovana s poudarkom na zgodbi, kasneje pa so jo priredili v večigralsko izkušnjo, ki bo zahtevala, da ima igričar ob igranju vedno vzpostavljeno povezavo z internetom. V nasprotnem primeru zagon igre ne bo mogoč. Kaj vse bo igra ob izidu vsebovala, trenutno ni znano. Prav tako ni znano, kakšna bodo cene v trgovini znotraj igre, ki je bolj ali manj v tem trenutku nekaj samoumevnega. Ali bodo igričarji zadovoljni z odločitvijo studia, pa je večje vprašanje. Doslej tovrstne igre niso žele velikega uspeha, čeprav sodeč po posnetkih Suicide Squad deluje relativno obetavno.

Suicide Squad prihaja na računalnike, konzole PlayStation 5 in Xbox Series X/S 2. februarja 2024.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre Steam igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več