Varnost
21.09.2023 15:14

Deli z drugimi:

Share

Do 90 odstotkov hitrejše varnostno posodabljanje sistemov

Pravočasno odkrivanje ranljivosti in varnostno posodabljanje programske opreme hekerjem oteži vstop v digitalni prostor podjetja. ESET Vulnerability and Patch Management je nov učinkovit sloj zaščite v varnostni platformi ESET PROTECT.
ESET Vulnerability and Patch Management je na voljo kot del platforme ESET PROTECT v paketih ESET PROTECT Complete in ESET PROTECT Elite. Upravljanje ranljivosti in popravkov na vseh končnih točkah se izvaja preko osrednjega nadzornega sistema ESET PROTECT Cloud, kar omogoča pravočasno odkrivanje in odpravljanje najnovejših ranljivosti ničelnega dne ter napadov z izsiljevalsko programsko opremo.  
ESET Vulnerability and Patch Management je na voljo kot del platforme ESET PROTECT v paketih ESET PROTECT Complete in ESET PROTECT Elite. Upravljanje ranljivosti in popravkov na vseh končnih točkah se izvaja preko osrednjega nadzornega sistema ESET PROTECT Cloud, kar omogoča pravočasno odkrivanje in odpravljanje najnovejših ranljivosti ničelnega dne ter napadov z izsiljevalsko programsko opremo.  

Zastarela programska oprema botruje do 60 odstotkom vseh kršitev varnosti podatkov. Podjetja imajo zaradi ne posodobljenih sistemov celo 54 odstotkov več škode kot zaradi napadov z ribarjenjem. Sprotno varnostno posodabljanje velja za enega najbolj učinkovitih in prednostnih ukrepov kibernetske varnosti, ki jih opredeljujejo varnostna primerjalna merila in standardi, kot so CIS, OWASP in ISO 27001. Hkrati so varnostne posodobitve osnova za izvedbo kakršnega koli resnega varnostnega pregleda ali penetracijskega testa.

Vendar veliko podjetij še vedno nima ustrezno posodobljene programske opreme. Eno je, da upravljanje varnostnih popravkov zahteva od 10 do kar 30 odstotkov delovnega časa sistemskih skrbnikov. Že v majhnih in srednjih podjetjih pa uporabljajo na desetine različnih aplikacij, ki jih je tako rekoč nemogoče sproti posodabljati. Za redno posodabljanje velikokrat ni močne podpore med odločevalci in drugimi poslovnimi uporabniki. Povzroči lahko prekinitve dela, na primer zaradi ponovnega zagona osebnega računalnika ali celotnega procesa, če gre za aplikativni ali podatkovni strežnik. Posamezni popravki lahko povzročijo tudi težave pri delovanju aplikativne programske opreme.

Do 90 odstotkov hitrejše varnostno posodabljanje sistemov

Si predstavljate, da imate na voljo orodje, ki po eni strani odkriva ranljivosti v vaši programski opremi, po drugi strani pa omogoča, da te ranljivosti samodejno zakrpate z ustreznimi varnostnimi popravki? Prav to so zagotovili v podjetju ESET z novim orodjem ESET Vulnerability and Patch Management. Združili so informacije o ranljivostih, ki jih njihovi sistemi odkrivajo po vsem svetu, z varnostnimi posodobitvami programske opreme.

ESET Vulnerability and Patch Management preverja operacijske sisteme Windows in na stotine drugih aplikacij za trenutno več kot 35.000 ranljivosti. Sistemskim skrbnikom pomaga pri zagotavljanju varnostnih posodobitev glede na kritičnost ranljivosti in izpostavljenosti. Samodejno ocenjuje varnostne grožnje in nujnost popravkov v operacijskih sistemih in aplikacijah za vse računalnike in strežnike, ki se nahajajo v poslovnem računalniškem omrežju. Z ročnim in samodejnim izvajanjem popravkov sistemski administratorji dosežejo do 90 odstotkov večjo učinkovitost.

Prednostni popravki in načrtovanje posodabljanja

ESET Vulnerability and Patch Management ponuja celovit pregled nad ranljivostmi programske opreme v podjetju. Zmožnosti za avtomatizirano pregledovanje in filtriranje ranljivosti omogočajo hitro prepoznavanje tveganj in osredotočanje na najpomembnejše varnostne težave. To je še posebej pomembno za končne točke, kjer delujejo kritične poslovne aplikacije in je treba posodabljanje ustrezno načrtovati. ESET-ova rešitev tako poleg razbremenitve sistemskih administratorjev zagotavlja kar najboljšo uravnoteženost med odpravljanjem ranljivosti, ki jih lahko izkoristijo kibernetski kriminalci, ter razpoložljivostjo sistemov za uporabnike.

Več najdete na www.sisplet.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
ESET antivirus


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več