Digitalizacija
26.09.2021 18:50
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enterprise Service Management – kot osnova za digitalno transformacijo

Vse več organizacij spoznava, da je na poti k uspešni digitalni transformaciji treba dodobra pretresti način dela. Predvsem imamo v mislih digitalizacijo in avtomatizacijo delovnih procesov, centralno upravljanje delovnih nalog in komunikacije ter ustrezno in sodobno tehnologijo, ki vse to mogoča.

Časi, v katerih živimo, so nas, hočeš nočeš, pripeljali v situacijo, ki smo se ji morali prilagoditi tako posamezniki kot tudi organizacije. Velik izziv je bilo “delo od doma”, da ostalih poslovnih procesov niti ne omenjamo.

Vse več organizacij je spoznalo, da je ključ uspeha v agilnosti in zmožnosti hitrega prilagajanja razmeram na trgu. Da bi v tem tudi uspeli, so potrebni zdravi in dobri temelji. Ko pa že govorimo o dobrih temeljih, imamo seveda v mislih 3 ključna področja: procesi, tehnologija in ljudje.

Tukaj nam zelo pomaga “IT Service Management” oz. “ITIL”, najboljša praksa za upravljanje IT storitev. Osredotoča se na optimizacijo in avtomatizacijo poslovnih procesov, podprtih z ustrezno tehnologijo. Razvoj orodij, ki to omogoča, gre s svetlobno hitrostjo naprej.

Tako so vsa vodilna Enterprise Service Management orodja prepoznala potrebno po vse bolj agilnem upravljanju poslovnih procesov in ljudi.

ITSM CENTER d.o.o. izvaja digitalno transformacijo podjetij, ki temelji na svetovno priznani metodologiji upravljanja IT storitev (ITSM / ITIL). »Pri tem naši naročniki dobijo vse potrebno na enem mestu,« pravi direktor in lastnik, Rok Sajovic.

Z njihovo pomočjo v podjetjih izboljšajo uporabniško izkušnjo in agilnost ter tako kupcem zagotavljajo dodano vrednost. To dosežejo prek akreditiranega usposabljanja, svetovanja in implementacije tehnoloških rešitev. Ob tem s pomočjo različnih metodologij, kot so ITSM, upravljanje projektov in informacijske varnosti, digitalna transformacija, agilnost ter ostale dobre prakse, podjetjem omogočajo uspešno in učinkovito doseganje svojih strateških ciljev. Usposobijo jih, da se v hitro spreminjajočem se poslovnem okolju, učinkovito in uspešno prilagodijo razmeram na trgu.

Celovita ponudba na enem mestu

ITSM CENTER d.o.o. ponuja 3 ključne sestavine uspešnih projektov digitalne transformacije: izobraževanje, svetovanje in implementacijo tehničnih rešitev.

Kot specialisti za usposabljanje na področju IT in poslovnega upravljanja so v družbi ITSM CENTER d.o.o. izoblikovali blagovno znamko WORLDCLASS.TRAINING (https://worldclass.training), ki poleg klasičnega izobraževanja temelji na simulacijskih igrah, ki delujejo kot interaktivna delavnica. Zaposleni tako skozi posamezne poslovne primere prevzemajo različne vloge. Na ta način pridobivajo praktične izkušnje za ravnanje v dejanskih primerih.

Podjetje v okviru svetovanja svojim strankam posreduje bogate izkušnje z različnih projektov in pripomore k poznavanju različnih svetovno priznanih metodologij, ki jih poskuša prilagoditi vsaki stranki posebej.

Osnova za digitalizacijo je platforma EasyVista

Rok Sajovic izpostavlja, da podjetja poleg ITSM, uporabljajo različne druge metodologije, ki zahtevajo integracijo različnih orodij. Zato v podjetju uporabljajo platformo EasyVista, ITSM platformo, ki jim omogoča kombiniranje različnih metodologij z AGILE SCRUM, DevOps, PRINCE2, ISO/IEC 27001, pri čemer zagotavljajo višjo stopnjo varnosti ter pripravljajo hibridne modele, ki strankam prinašajo najaveč koristi. EasyVista jim služi tudi kot ključno orodje za izvajanje omenjenih storitev. Svoje projekte pa trenutno izvajajo v več kot 20 evropskih državah in širše po svetu.

Več o podjetju ITSM CENTER na spletni strani www.itsm-center.si. (P.R.)

Avtor: g. Rok Sajovic (ITSM CENTER d.o.o.)

Vas zanima več iz te teme?
digitalizacija digitalna preobrazba

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več