Računalništvo, telefonija
29.10.2020 11:34
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Deset kritičnih scenarijev, ki imajo koristi od Gigamon Application Filtering Intelligence

Čas leti, ko se zabavate.
Deset kritičnih scenarijev, ki imajo koristi od Gigamon Application Filtering Intelligence
Deset kritičnih scenarijev, ki imajo koristi od Gigamon Application Filtering Intelligence

Minilo je eno leto, odkar je Gigamon objavil prelomno Application Intelligence . Od takrat delajo s širokim spektrom strank in zdaj lahko določijo še bolj inovativne načine uporabe te edinstvene rešitve, ki se zaveda aplikacije. Na podlagi teh izkušenj spodaj najdete deset najboljših primerov dejanske uporabe.

Identifikacija aplikacij je najpomembnejša

Brez vidnosti in nadzora nad aplikacijami bodo povezane mrežne in varnostne operacijske skupine, ki so povezane z varnostnimi omrežji in njihovimi varnostnimi in analitičnimi orodji. Obdelava celotnega prometa lahko premaknete na razpolago vire, kar bo omogočilo večjo splošno uporabo. Tipični omrežni promet vključujehigh-volume/low risk promet, kot so tokovi videov v družabnih medijskih aplikacijah po meri. Napajanje nepotrebnih vrst prometa z vsemi orodji vodi do njihovega over-provisioning-a.

DPI je ključ do vsega (deep packet inspection)

Vizualizacija aplikacij v kombinaciji z Gigamon Applicatioin Filtering Intellingence (AFI) uporablja globinski pregled paketov (DPI) za prepoznavanje aplikacij in protokolov iz omrežnih paketov ter njihovo filtriranje, kot je primerno. Aplikacije so razvrščene na podlagi različnih lastnosti, povezanih z obnašanjem v prometu; to vključuje ujemanje na podlagi toka, dvosmerno korelacijo toka, hevristiko in statistično analizo. AFI vam omogoča natančno prepoznavanje več kot 3000 off-the-shelf aplikacij, in aplikacij po meri.

Gigamon-ov AFI zagotavlja ta postopek odkrivanja neodvisno od enkapsulacije, številke vrat ali šifriranja, kar vam omogoča, da orodjem dovajate samo predvideni promet. Z Gigamon-ovim AFI lahko filtrirate promet z high volume/low risk in aplikacije, izdelane po meri, in lahko pošljete visoko tvegan promet, specifičen za aplikacije, do pravih varnostnih orodij za najboljšo varnostno držo. Ko so aplikacije prepoznane, Gigamon Flow Mapping® usmerja promet pod okrilje upravitelja tkanin GigaVUE-FM fabric manager. Za več podrobnosti preberite Application Filtering Intelligence Feature Brief.

Sposobnost ciljno usmerjenega pregleda omrežnih protokolov in aplikacij, ki vas zanimajo, vam pomaga doseči boljši return of investment (ROI) z izboljšanjem učinkovitosti orodij glede učinkovitosti in zaznavanja.


Gigamon AFI primeri uporabe

Da bi vam pomagali biti učinkovitejši in kar najbolje izkoristiti to naložbo, Gigamon ponuja niz potrjenih modelov, ki se osredotočajo na primere običajne uporabe v več panogah. Preverjeni modeli Gigamon (GVD) so laboratorijsko preizkušene rešitve, ki skrbijo za vaše omrežne in varnostne arhitekte in skrbnike, ki želijo pridobiti več vpogledov in se naučiti, kako te rešitve uporabiti v svojih okoljih. Naslednji primeri uporabe so bili ocenjeni in vam pomagajo kar najbolje izkoristiti AFI.

  1. Osredotočite se na ustrezne tokove za optimizacijo varnostnih orodij.
  2. Filtrirajte high-volume in low risk promet.
  3. Ločite pasovno širino glede na aplikacijo.
  4. Poiščite in ustavite prevarantske aplikacije.
  5. Dajte prednost najbolj kritičnemu prometu, ki temelji na aplikacijah.
  6. Ugotovite in filtrirajte aplikacije po meri.
  7. Ugotovite manjkajoči ali napačno razvrščeni promet in ga usmerite k ustreznim orodjem.
  8. Prepoznajte šifrirane aplikacije, ki se izvajajo na nestandardnih vratih.
  9. Ugotovite povezave z nestandardnimi vrati.
  10. Premagajte ponarejanje vrat.


Gigamon AFI nudi vpogled v promet aplikacij, ki se izvaja v vašem omrežju. Infrastrukturo lahko bolje upravljate, nadzirate in zaščitite z izkoriščanjem vidnosti 7. sloja. Če želite bolje razumeti, kako rešiti te spreminjajoče se primere uporabe, nam pišite za demo. Za več informacij si oglejte spletni seminar na temo Application Intelligence.

Za več informacij je Veracomp tukaj za vas!


Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VERACOMP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VERACOMP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Veracomp

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VERACOMP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku