Računalništvo, telefonija
23.04.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Delo od doma med koronavirusom mora biti varno

.. Podjetja po vsem svetu se trudijo, da tudi ob epidemiji koronavirusa ostajajo povezana, nemoteno nadaljujejo s poslovanjem ter ohranijo pravo mero zaščite tudi v časih, ko so se njihove pisarne preselile na dom ..
Statistika prijavljenih uporabnikov na VPN.
Statistika prijavljenih uporabnikov na VPN.

V teh časih morajo zaposleni ostati čim bolj produktivni, kar podjetjem vseh velikosti omogočajo rešitve podjetja Check Point, le – te zagotavljajo vrhunsko povezljivost v kombinaciji z varnostjo.

Rešiteve podjetja Check Point (vodilnega proizvajalca varnostne programske opreme) omogočajo varno, dostopno in zanesljivo povezavo med podjetjem in oddaljenimi napravami 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Rešitev omogoča nemoteno delo na daljavo tako v kriznih časih kot ob običajnem delovniku. Omogoča sodelovanje na daljavo med skupinami, omrežji in pisarnami po vsem svetu. V teh nepredvidljivih časih je zelo v porastu tudi kibernetski kriminal. V času krize, ki jo je sprožil virus Covid-19 je pomembno ostati zaščiten tudi pri delu na daljavo. Rešitev Check Point vam omogoča prav to funkcionalnost.

Varne povezave med zaposlenimi

Pri delu od doma je pomembna varna povezljivost do virov v podjetju, še bolj pomembna pa je varnost končnih točk. Pri delu od doma je delovna postaja popolnoma nezaščitena in podvržena različnim vektorjem napadov (»phishing« napadi, prek USB, okužene priponke …)

Portfelj izdelkov in storitev podjetja Check Point zagotavlja napredno preprečevanje groženj, tako pri delu od doma kot tudi pri delu v pisarni. Vsi varnostni elementi zaščite (mobilna naprava, VPN koncentrator in klient na delovni postaji) se posodabljajo v realnem času preko Threat Clouda.

Delovne postaje in mobilni telefoni zaposlenih bodo prav tako integrirani v poenoten sistem upravljanja varnosti, ki bo hkrati ščitil tudi vaš podatkovni center, oblačne storitve ter oddaljene lokacije podjetja.

Varen oddaljen dostop je izredno pomemben. Check Point ščiti varnost vašega podjetja in zaposlenih z naslednjimi funkcionalnostmi:

  • programska oprema za varen VPN dostop;
  • napredna zaščita končnih točk (preverjanje dokumentov v peskovniku, sistem za preprečevanje »phishing« napadov, zaščita za ranljivosti v programski kodi (Anti exploit), zaščita periferne opreme in forenzika končnih točk);
  • zaščita mobilnih naprav z dedicirano programsko opremo (preprečevanje »phishing« napadov, preverjanje nameščenih aplikacij in zaščita pred prisluškovanjem);
  • Capsule workspace (mobilna aplikacija za dostop do virov podjetja).

Možnosti je veliko

Načinov za vzpostavitev varne povezave s podjetjem je veliko, od najpreprostejšega dostopa brez klienta, kjer se srečamo z vtičnikom za brskalnik oziroma SSL VPN portala, kjer lahko varno objavimo vire podjetja (Exchange, datotečni sistem itd.) do kompleksnejših zaščit končnih točk, kjer v celoti upravljamo z njihovo varnostjo.

Poleg varne povezave in zaščite končnih točk je zelo pomembno overjanje identitete uporabnika. Rešitev omogoča overjanje iz naslednjih virov:

  • Microsoft active directory,
  • Radius,
  • gesla za enkratno uporabo (Dynamic ID),
  • avtentikacija s certifikatom izdanim na Check Point infrastrukturi oziroma na zunanji PKI infrastrukturi.

Z rešitvijo podjetja Check Point tako omogočite ustrezno zaščito in varno povezavo, kjer koli delate. Ne glede na to, ali boste oddaljeno dostopali z računalnikom ali s svojo mobilno napravo, vedno bo zaščita na vrhunskem nivoju. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Suhozemni terminal Sežana d.o.o.

Partizanska cesta 109, 6210 Sežana, Tel: 05 7390 100
Telekomunikacijske storitve so pomembno orodje tako za posameznika kot za podjetja, saj zagotavljajo učinkovito komunikacijo in možnost vzdrževanja visokih poslovnih standardov. ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več