Prenosni računalniki
07.01.2018 12:46

Deli z drugimi:

Share

Dellov XPS 13 je najbolj težko pričakovani prenosnik CES-a 2018

Dellov XPS 13 je najbolj težko pričakovani prenosnik CES-a 2018
Dellov XPS 13 je najbolj težko pričakovani prenosnik CES-a 2018

Dell XPS 13 je že kar nekaj časa eden najboljših (če ne celo najboljši) prenosnikov na tržišču. S svojim posebnim dizajnom, ki izraža modernost, je kupcem ponudil vse kar si lahko zaželijo v prenosniku. Dell je poskrbel tudi za tistte kupce, ki zelo ekonomično izbirajo prenosnike in jim ponudil prenosnik z manj zahtevnimi specifikacijami, ki pa je precej bolj cenovno dostopen. Kljub temu, da je dizajn zares odličen, je ta ostal praktično nespremenjen od leta 2015.

Sedaj smo kot kaže zelo blizu prvi veliki spremembi. Dell je ravno pred kratkim naznanil podrobnosti prenosnika XPS 13, ki naj bi ga spoznali letos in lahko smo optimistični – vsaj po prvih informacijah.

Nekatere izmed največ posodobitev smo lahko v bistvu pričakovali: 8. generacija Core procesorja, številne opcije vhodov za USB in ostalo, poleg tega pa računalnik premore zavidljivo vzdržljivost baterije. 4K model omogoča uporabo 11 ur in 12 minut, medtem ko HD ekran omogoča 19 ur in 46 minut uporabe. To je vsekakor velik napredek napram lanskemu modelu, še posebej zdaj, ko ustvarjalci strojne opreme močno tekmujejo med seboj, kdo bo izdelal najbolj vzdržljivo baterijo.

Dell bo še vedno ponujal HD verzijo prenosnika, vendar je 4K ekran tisti, ki bo uporabnikom odprl popolnoma nov svet slike. 4K ekran bo ponudil razmerje 1.500:1 in strokovnjaki napovedujejo, da bi lahko Dell XPS 13 z letošnjim 4K modelom resno kandidiral za najboljši prenosnik leta. Dell je v gradnji ekrana šel še korak naprej, saj je ekran še dodatno “obrezal” robov, in sicer za 23%. Če k temu dodamo še dejstvo, da je velikost prenosnika v celoti zmanjšal za 24%, so ti podatki še toliko bolj impresivni. Konkurenca za zdaj še ni niti blizu tem številkam.

Češnja na vrhu torte je nov, svež dizajn v svetu, kjer lahko prenosnike nekako kategoriziramo ali kot MacBook klone, ali generične “črne naprave”. Kupci vseskozi iščemo novosti in legitimne razloge, zakaj se odločimo za en prenosnik in ne za drugega. Dellu je to uspelo z modelom XPS 13 v letu 2015 in sedaj mu bo kot kaže uspelo ponovno.

Dolgo časa smo čakali, da bi beli prenosniki ponovno prišli v prvi plan in kot kaže smo dočakali ta trenutek. Dizajn novega XPS 13 se zdi čist, nov in moderen. Ne glede na to da gre še vedno za prenosnik in da je to produkt, ki bo vsaj še nekaj časa ostal pravokoten, je Dell naredil stvari po svoje in odstopil od konkurence. Letošnji CES je pred vrati in verjamemo, da že vsi nestrpno pričakujemo številne novosti, ki nam jih pripravljajo tehnološki velikani, med katerimi bo letos tudi Dell s svojim vrhunskim prenosnikom XPS 13.

Vas zanima več iz te teme?
Dell prenosni računalniki

Prijavi napako v članku