Računalništvo, telefonija
03.06.2014 11:26

Deli z drugimi:

Share

Delavnica kreativnega tehničnega pisanja z urednikom TechCruncha Johnom Biggsom

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v okviru Poletne šole FRI organizira delavnico Kreativnega tehničnega pisanja za študente in mlade do 30 let na začetku karierne poti, ki bo potekala pod mentorstvom Johna Biggsa, enega glavnih urednikov TechCruncha, najvplivnejšega svetovnega tehnološkega bloga.
Delavnica kreativnega tehničnega pisanja z urednikom TechCruncha Johnom Biggsom
Delavnica kreativnega tehničnega pisanja z urednikom TechCruncha Johnom Biggsom

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v okviru Poletne šole FRI organizira delavnico kreativnega tehničnega pisanja za študente in mlade do 30 let na začetku karierne poti, ki bo potekala pod mentorstvom Johna Biggsa, enega glavnih urednikov TechCruncha, najvplivnejšega svetovnega tehnološkega bloga.

Poletna šola kreativnega tehničnega pisanja bo udeležence seznanila s teoretičnimi osnovami, potrebnimi za uspešno delo tehničnega novinarja. Vključevala bo tudi praktično novinarsko delo, saj bo vsak udeleženec napisal več zgodb o konkretni tehnologiji, znanstvenem prispevku ali zagonskem podjetju. Delavnica bo v angleškem jeziku, najboljši prispevki pa bodo nagrajeni in objavljeni.


Kaj se boste naučili?

  • Kako izbrati zanimive tehnološke in znanstvene zgodbe?
  • Kako strokovno zahtevne teme predstaviti širši javnosti?
  • Praktično novinarsko delo na primeru konkretnih zgodb visokotehnoloških podjetij in vrhunskih znanstvenikov.

Kaj morate vedeti?

  • Rok za prijave je 9. 6. 2014. Prijave so mogoče preko spletne prijavnice. Pred prijavo natančno preberite Navodila, kjer je več informacij o prijavi.
  • Število mest je omejeno. Prednost imajo študenti Univerze v Ljubljani oz. mladi do 30 let na začetku karierne poti.
  • Čas izvedbe delavnice: 14. – 18. 7. 2014, od 9. do 17. ure (podroben program bo znan naknadno).
  • Prijavnina za delavnico znaša 25 € v skladu s pravili Poletne šole FRI.
  • Delavnica bo potekala v angleščini, praktično delo pa v angleščini in slovenščini, zato je sposobnost kakovostnega pisnega izražanja v angleščini predpogoj za udeležbo.

O mentorju

John Biggs je tehnološki novinar, pisatelj in eden glavnih urednikov TechCruncha, najvplivnejšega tehnološkega bloga na svetu. Pisal je za New York Times, InSync, USA Weekend, Popular Mechanics, Popular Science, Money and a number. Je nekdanji urednik Gizmodo.com, trenutno pa živi v New Yorku. John je doslej izdal 3 knjige.

Za več informacij lahko pišete na sk@fri.uni-lj.si.


Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku