Računalništvo, telefonija
25.03.2010 14:41
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

DARPA vse bližje revolucionarnemu sistemu za sledenje avtomobilom

Nasvidenje svoboda gibanja!
Nasvidenje svoboda gibanja!

Ameriška državna agencija Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), odgovorna za znanost in razvoj, pripravlja za ameriške organe pregona nadvse zanimiv sistem, ki bo omogočal sledenje avtomobilom, kjerkoli se bodo ti nahajali znotraj ozemlja Združenih držav Amerike. Tu gre za radarski sistem Multipath Exploitation Radar (MER), ki združuje natančne tridimenzionalne zemljevide mest z izjemno zmogljivim radarjem, ki lahko sledi praktično vsakemu cilju, ki se premika po zemeljski površini.

Radarski sistem MER bo vgrajen na letala brez posadke, ki bodo preletavala vsa večja ameriška mesta in širšo okolico. Na ta način bodo ameriški organi pregona lahko ciljem sledili tudi v gosto naseljenih ameriških mestih. Prvi preizkusi novosti so celo pokazali, da lahko posamični sistem MER sočasno spremlja več izbranih ciljev.

Radarski sistem Multipath Exploitation Radar bi po prepričanju raziskovalcev ameriške državne agencije DARPA lahko v praksi zaživel že v letu 2012. Ker revolucionarni sistem omogoča zelo natančno sledenje izbranim ciljem, se zna kaj hitro zgoditi, da ga bodo uporabljali tudi evropski organi pregona. Spodbudna novica, ni kaj!


Prijavi napako v članku