Računalništvo, telefonija
04.02.2014 12:12

Deli z drugimi:

Share

D-Linkov svetlobno hiter brezžični oblačni usmerjevalnik AC omogoča brezplačno, varno in zasebno shranjevanje v oblaku

D-Link je predstavil brezžični usmerjevalnik AC, ki združuje izjemne brezžične hitrosti za brezhibno delovanje domačega omrežja z vgrajeno aplikacijo mydlink™ SharePort™. S to ekskluzivno brezplačno funkcijo lahko pomnilniško napravo USB, ki je povezana na brezžični dvopasovni oblačni usmerjevalnik AC750 (DIR-816L), v hipu spremenite v zasebni pomnilniški prostor v oblaku.
Zagotavlja zanesljivo, izjemno hitro brezžično povezavo v vsakem kotičku vašega doma in nemoteno delovanje omrežja
Zagotavlja zanesljivo, izjemno hitro brezžično povezavo v vsakem kotičku vašega doma in nemoteno delovanje omrežja

Tako lahko s pomočjo mobilne aplikacije mydlink SharePort, ki je na voljo za pametne telefone in tablične računalnike Apple in Android, na daljavo, preko spleta dostopate do dokumentov, filmov, slik in glasbe. Uporabniki lahko priljubljene oddaje ali pesmi pretočno predvajajo neposredno na svoji pametni napravi ali pa jih shranijo za kasnejše predvajanje brez spletne povezave, s čimer prihranijo prostor na svoji mobilni napravi.

»D-Link ima bogat nabor najsodobnejših brezžičnih usmerjevalnikov AC na svetu. Naš novi brezžični dvopasovni oblačni usmerjevalnik AC750 ponuja zanesljivost in izjemno visoke hitrosti brezžične tehnologije AC za optimalno internetno povezavo v celem domu in je zato idealna rešitev za sodobne družine, ki uporabljajo različne naprave,« je povedal Tvrtko Ljubič, področni direktor D-Link Adria.

»Zavedamo se potreb uporabnikov po prilagodljivosti in nadzoru zaradi hitrega načina življenja z natrpanim urnikom, ki od njih zahteva, da so pogosto na poti. S pomočjo vgrajene aplikacijo mydlinkSharePort lahko usmerjevalnik deluje tudi kot varen zasebni pomnilniški prostor v oblaku, ko je povezan pomnilnik USB. Uporabniki lahko upravljajo svoje omrežje na daljavo preko mobilne aplikacije mydlink™, kar pomeni, da lahko blokirajo nevarne spletne strani ali pregledujejo, kdo uporablja njihovo omrežje.«

Pri uporabi aplikacije mydlinkSharePort se vse datoteke hranijo na računalniški napravi uporabnika, hkrati pa so tudi zaščitene proti nezaželenemu dostopu. Druge prednosti pa se nanašajo na zmogljivost in stroške. Če uporabniki potrebujejo več prostora za shranjevanje novih počitniških slik ali glasbenih datotek, lahko preprosto priključijo USB-ključ večje zmogljivosti, ne da bi za to morali plačati dodatne stroške naročnine.

Usmerjevalnik zagotavlja varnost in brezskrbnost pri uporabi vgrajene funkcionalnosti mydlink. Z mobilno aplikacijo mydlink™ lahko uporabniki v živo dostopajo do domačega omrežja na daljavo, ga upravljajo in nadzorujejo. To je odlična rešitev za starše, ki želijo nadzorovati vsebine, ki si jih njihovi otroci na spletu ogledujejo. Daljinsko upravljanje omogoča uporabnikom, da kar z vozniškega sedeža blokirajo določena spletna mesta, ne glede na to, kje se nahajajo.

Brezžični standard AC je najhitrejša tehnologija, ki je danes na voljo, D-Linkov nov usmerjevalnik pa ponuja prav takšne bliskovite hitrosti za sočasno dvopasovno brezžično omrežje, ki omogoča kombinirane povezave s hitrostjo do 750 Mbps.

Dvopasovna funkcionalnost izpolnjuje zahteve sodobnih družin, saj preko enega pasu omogoča brskanje po spletu, spletni klepet in igranje spletnih iger, medtem ko se drugi pas lahko istočasno uporablja za pretočno predvajanje predstavnosti ali glasovne klice prek interneta.

Brezžični dvopasovni oblačni usmerjevalnik AC ima zunanjo anteno, ki omogoča optimalno pokritost na velikem območju in odpravlja črne točke, na katerih je signal slab. Funkcija pametnega snopa pošilja brezžični signal daleč po celem domu, zato je primeren za večje hiše, hiše z več nadstropji ali za brezžični dostop na zunanjih površinah, denimo na dvorišču. Za sodobne družine, ki zaradi uporabe različnih naprav (prenosnih in osebnih računalnikov, mobilnih naprav) v vseh delih doma potrebujejo hitro in zanesljivo omrežje, je novi usmerjevalnik preprosta rešitev, na voljo v eni sami napravi.

Možnost konfiguriranja območja za goste pomeni, da uporabniki lahko gostom zagotovijo dostop do interneta, ne da bi to vplivalo na preostalo omrežje, kar je zlasti uporabno, ko pri lastnikih stanovanj prebivajo varuška ali gosti.

Povezovanje še nikoli ni bilo lažje, saj usmerjevalnik lahko brez težav nastavite s pomočjo mobilne aplikacije QRS (Quick router Setup – aplikacija za hitro nastavitev usmerjevalnika). Uporabniki morajo samo priključiti usmerjevalnik, si prenesti aplikacijo iz spletne trgovine Apple App Store ali Google Play, jo odpreti in slediti nekaj preprostim korakom, pri tem pa se jim sploh ni treba dotakniti računalnika.

Današnji potrošniki se dodobra zavedajo pomena, ki ga ima varstvo zasebnosti. Tisti, ki jim je varnost pomembna, so lahko brez skrbi, saj lahko funkcije za zaščito brezžičnega omrežja WPA/WPA2 začnejo uporabljati le v nekaj minutah s pomočjo čarovnika za namestitev brezžičnega omrežja. Uporabniki pa lahko uporabijo tudi standard Wi-Fi Protected Setup (WPS) za vzpostavitev varne povezave z novimi napravami, pri čemer jim ni treba vnašati nastavitev ali ustvarjati gesel. Povrh vsega pa ima vgrajen požarni zid, ki zagotavlja zaščito pred vsemi zlonamernimi napadi.

Da izveste več o storitvah, ki vam jih ponuja mydlink™, pojdite na www.dlink.com/mydlink. Če pa se želite podrobneje seznaniti z vsemi izdelki in aplikacijami, ki so povezani s storitvami mydlink™, ter z aplikacijo mydlink™ SharePort™, obiščite dlink.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem D-LINK
Za več informacij so vam na voljo pri D-LINK
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

D-Link_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem D-LINK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več