Računalništvo, telefonija
03.12.2015 12:19

Deli z drugimi:

Share

Črni oblaki nad pametno ročno uro Apple Watch!

Pametna ročna ura Apple Watch ni preživela bližnjega stika z dvema magnetoma!
Pametna ročna ura Apple Watch ni preživela bližnjega stika z dvema magnetoma!

Čeprav gre pametna ročna ura Apple Watch zelo dobro v prodajo, navdušenje nad njo kaj hitro mine že po nekaj dnevih uporabe. Analitiki raziskovalnega podjetja Wristly so zato sprejeli odločitev, da 330 nezadovoljnih uporabnikov anketirajo, zakaj so obupali nad pametno ročno uro Apple Watch. Kar 89 odstotkov vprašanih je izjavilo, da se razlog za nezadovoljstvo skriva v tem, da je pri novosti prisotno zelo slabo razmerje med tistim, kar izdelek ponuja in med maloprodajno ceno.

Med anketiranci analitskega podjetja Wristly je 80 odstotkov bilo nezadovoljnih nad zelo omenjenimi možnostmi pametne ročne ure Apple Watch, 59 odstotkov vprašanih je nasprotovalo kratki avtonomiji delovanja, medtem ko je 67 odstotkov uporabnikov izjavilo, da se je hitrost pametne ročne ure zmanjšala že po nekaj dnevih uporabe. Naj kot zanimivost še dodamo, da je zaradi slabih izkušenj Applovo pametno ročno uro pospravilo v predal kar 65 odstotkov lastnikov modela z nerjavečim steklom in 50 odstotkov lastnikov športne različice.

Podjetje Apple bo slab vtis s pametno ročno uro Watch poskušalo popraviti z drugo inačico. Novost naj bi bila opremljena s spletno kamero, s katero bo mogoče opravljati pogovore preko oblačne storitve FaceTime. Novost naj bi se pobahala še z večno neodvisnostjo od pametnega mobilnega telefona iPhone, z daljšo avtonomijo delovanja in bogatejšim naborom ohišji. Zanesenjaki spletnega portala 9to5Mac so prepričani, da bo podjetje Apple pametno ročno uro Watch 2 ponudilo v prodajo v tekom naslednjega leta, na njej pa bo nameščen mobilni operacijski sistem watchOS 2.0.


Prijavi napako v članku