Programska oprema
10.10.2006 11:29

Deli z drugimi:

Share

CreaSign Verifier za preverjanje elektronskega podpisa

CREA, pionir na področju uvajanja varnega elektronskega poslovanja v Sloveniji, je predstavila novo različico programske rešitve CreaSign Verifier. Podjetje jo je pripravilo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), Združenjem bank Slovenije (ZBS) in GS1 Slovenija kot referenčni pregledovalnik standardnih elektronsko podpisanih dokumentov, katerih sheme nastajajo pod okriljem omenjenih organizacij.

CreaSign Verifier, poudarjajo v podjetju CREA, je brezplačna, samostojna namenska programska rešitev za uporabnike elektronsko podpisanih dokumentov. Omogoča preprosto in varno preverjanje elektronskega podpisa poljubnega dokumenta ter elektronskega podpisa in prikaz računa, usklajenega s shemo enostavnega računa e-SLOG. Obenem nova različica omogoča tudi varno preverjanje elektronskega podpisa in prikaz računa, usklajenega s slovensko prilagoditvijo sheme GS1 XML oziroma BMS, ki je del priporočil, pripravljenih s strani organizacije GS1 Slovenija. Poleg tega je z novim CreaSign Verifierjem omogočeno varno preverjanje in prikaz dokumentov podatkovnega standarda Združenja bank Slovenije za elektronski plačilni promet ter standardnih dokumentov javne uprave, ki nastajajo v okviru projekta e-VEM.

CreaSign Verifier je namenjen uporabnikom rešitev podjetja CREA z gradnikom CreaSign ter vsem ostalim za preverjanje in predstavitev elektronsko podpisanih dokumentov.


Prijavi napako v članku