Triki in nasveti
20.06.2013 13:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CPU-Z na voljo tudi za Android!

Za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android je odslej na voljo poskusna različica izjemno uporabnega programa CPU-Z programske hiše CPU-ID. Ta nam z zgolj nekaj dotiki prikaže koristne informacije o strojni opremi mobilne naprave in je za nameček še brezplačna.
S programom CPU-Z so vsi pomembni podatki o mobilni napravi Android vedno na dosegu prsta!
S programom CPU-Z so vsi pomembni podatki o mobilni napravi Android vedno na dosegu prsta!

Na spletni portal Google Play je pred kratkim zašla mobilna programska oprema CPU-Z programske hiše CPU-ID, ki jo bodo znali ceniti predvsem napredni uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android. S pomočjo novosti lahko namreč z zgolj nekaj dotiki pridobimo koristne informacije o strojni opremi mobilne naprave, kot so na primer proizvajalec in model in frekvenca procesorja, količina in vrsta sistemskega pomnilnika ter še mnogo več. Čeprav je mobilni program CPU-Z na voljo šele kot poskusna različica, se v praksi obnese več kot odlično.

Programska oprema CPU-Z za mobilne naprave Android je na spletnem portalu Google Play na voljo za prenos s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/nIqoZ oziroma s skeniranjem QR kode. Čeprav je novost zelo različna v primerjavi z različico za osebne računalnike, je nadvse enostavna za uporabo. V osnovi imamo na voljo štiri zavihke, ki nam prikažejo informacije o vgrajenem čipovju (ime, zgradba in frekvenca posamičnega procesorskega jedra), sistemske informacije (ime in model mobilne naprave, ločljivost zaslona, sistemski pomnilnik, razpoložljiv prostor in podobno), bateriji (napolnjenost, kapaciteta in temperatura) in vgrajenih tipalih.

Program CPU-Z lahko namestimo na vse pametne mobilne telefone in tablične računalnike, ki imajo nameščen mobilni operacijski sistem Android 3.0 ali novejši. Če pa boste pri nameščanju ali uporabi mobilne programske opreme CPU-Z programske hiše CPU-ID, naleteli na težave, se seveda lahko po pomoč kadarkoli obrnete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku