Računalništvo, telefonija
14.06.2014 08:54
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Console OS: Android za osebne računalnike in tablice Windows

Operacijski sistem Console OS bo omogočal privzeto poganjanje mobilnih aplikacij Android na osebnih računalnikih in tablicah Windows.
Operacijski sistem Console OS bo omogočal privzeto poganjanje mobilnih aplikacij Android na osebnih računalnikih in tablicah Windows.

Console OS je izjemno ambiciozen projekt na spletnem portalu Kickstarter (bit.ly/Console-OS), katerega glavni cilj je omogočiti poganjanje izjemno priljubljenega mobilnega operacijskega sistema Android na osebnih računalnikih in tablicah Windows. Novost bo pričakovano prilagojena za uporabo v navezi z računalniško tipkovnico in miško ter bo opremljena s prirejenim uporabniškim vmesnikom in napredno večopravilnostjo. Ker se bodo vse mobilne aplikacije za Android izvajale v »domačem« oziroma »nativnem« okolju, bo njihovo delovanje precej hitrejše kot na primer z uporabo namenskih emulatorjev, kot je programska oprema BlueStack.

Operacijski sistem Console OS bo mogoče namestiti skupaj z operacijskim sistemom Windows, za preklop med operacijskima sistemoma pa naj bi zadoščalo le borih 10 sekund. Ker je novost opremljena s podporo za knjižnico OpenGL ES 3.0, lahko na njej brez težav poganjamo najsodobnejše igre za mobilno platformo Android. Novost je trenutno združljiva le z nekaterimi računalniškimi sistemi in tablicami, kot so Dell Venue 8 Pro, Lenovo Miix 2 in Intel NUC, ta seznam pa naj bi se že v bližnji prihodnosti močno povečal.

Ker je napredna različica operacijskega sistema Console OS vrednotena na preračunanih 7,4 evra, je zanimanje zanjo precejšnje. Projekt priprave novosti pa bo zaživel le, če bo avtorju na spletnem portalu Kickstarter uspelo skupno zbrati preračunanih 37 tisoč evrov zagonskih sredstev. Novost naj bi bila za prve uporabnike nared že proti koncu letošnjega leta.


Prijavi napako v članku