Računalništvo, telefonija
25.11.2015 13:29

Deli z drugimi:

Share

#CondomEmoji za ozaveščanje o varni spolnosti

#CondomEmoji za ozaveščanje o varni spolnosti
#CondomEmoji za ozaveščanje o varni spolnosti

Blagovna znamka kondomov Durex je pred 1. decembrom, svetovnim dnevom boja proti aidsu, začela s kampanjo, v kateri vabi ljudi, naj ustvarijo emotikon s kondomom, ki bo mlade pomagal ozaveščati o varni spolnosti.


Kampanja #CondomEmoji poteka na YouTubu, Facebooku in Twitterju, spremlja pa jo spot, v katerem je razložena ideja projekta. Emotikoni so postali »novi jezik« milenijcev, ko gre za začetek in razvoj odnosa. Video, ki so ga ustvarili umetniki pod združenim imenom Shynola, znani po številnih oglasih in video vsebinah tudi za glasbene skupine Queens of the Stone Age, Coldplay in Radiohead, prikazuje, kako mladi, ko na spletu »govorijo« o spolnosti, uporabljajo simbole, kot so hot dogi, jajčevci in breskve, in poziva, naj se abecedi emotikonov doda še ikona za varno spolnost.

»Kratka sporočila so pri razvoju odnosov v današnjih časih izjemno pomembna. Uradni emotikon za varno spolnost je preprost, a velik korak k večji zaščiti in boljšemu počutju,« pravi Volker Sydow, globalni direktor Durexa.

Pri angleškem slovarju Oxford so nedavno imenovali emotikon (emoji) za besedo leta in jasno je, da se je način medsebojnega komuniciranja spremenil. Blagovna znamka Durex ima pomembno vlogo pri ozaveščanju ljudi o varni spolnosti zato je pomembno, da pomaga mladim, da se o tem pogovarjajo na način, ki je njim blizu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku