Računalništvo, telefonija
25.04.2008 12:34

Deli z drugimi:

Share

Člani nadzornega sveta Telekoma Slovenije so pri svojem delu neodvisni

Ker se v javnosti v zadnjem času pojavljajo številne neresnične, netočne in zavajajoče informacije, ki se v širšem kontekstu dotikajo Skupine Telekom Slovenije, nadzornega sveta, uprave družbe in posameznikov, želi nadzorni svet Telekoma Slovenije jasno in nedvoumno sporočiti svoje stališče v zvezi s temi navedbami. Poudarjajo, da člani nadzornega sveta Telekoma Slovenije delujejo strokovno in neodvisno.

Člani nadzornega sveta Telekoma Slovenije ostro zavračajo vsa namigovanja v medijih o tem, da je njihovo delo obremenjeno s političnimi vplivi. Nadzorni svet deluje v dobro družbe, po načelih neodvisnosti, v skladu s svojimi pristojnostmi, veljavnimi pravnimi akti, Kodeksom upravljanja javnih delniških družb ter v skladu s strokovnimi načeli članov.

Na špekulacije o razrešitvah uprave nadzorni svet Telekoma Slovenije odgovarja, da v tej sestavi ni nikoli razpravljal o morebitnih spremembah v upravi. Nadzorni svet bo v skladu s svojimi pristojnostmi tudi v prihodnje redno nadziral delo uprave in spremljal poslovanje Skupine Telekom Slovenije. V kolikor bo ugotovil, da so v družbi potrebne spremembe, bo ukrepal v skladu s svojimi pristojnostmi.


Prijavi napako v članku