Računalništvo, telefonija
20.04.2005 14:26
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco Systems prevzema Topspin Communications

Podjetje Cisco Systems je napovedalo dokončen sporazum za prevzem zasebnega podjetja Topspin Communications. Topspin je vodilni proizvajalec strežniških strukturnih stikal (server fabric switch) – novega razreda strežniške omrežne opreme, ki ponuja visoko zmogljivost, programsko nastavljivo infrastrukturo za storitveno ali razpredeno računalništvo, programe za skupine računalnikov in virtualizacijo strežnikov.

Ta prevzem izboljšuje zmogljivosti podjetja Cisco Systems pri ponudbi specializirane omrežne tehnologije in storitev, ki omogočajo izgradnjo podatkovnih centrov na fleksibilen način z osnovami razpredenih omrežij. Linija Topspinovih izdelkov bo razširila ponudbo stikal za podatkovne centre, ki bodo sedaj vključevala stikala za strežnike s tehnologijo InfiniBand ter dopolnila obstoječe linije stikal za omrežja in pomnilniška omrežja podjetja Cisco Systems, vključno s platformo stikal Catalyst za internetno/intranetno infrastrukturo ter večprotokolna (Fibre Channel, FCIP, iSCSI in FICON) stikala MDS za pomnilniška omrežja SAN.

V skladu s pogodbenimi pogoji bo Cisco Systems za Topspin odštel približno 250 milijonov dolarjev v gotovini in delnicah. Prevzem mora skozi nekaj formalnih postopkov vključno z odobritvijo regulatorjev trga in bo predvidoma zaključen v četrtem četrtletju fiskalnega leta 2005 podjetja Cisco Systems, ki se zaključi 30. julija 2005.

Ob zaključku prevzema se bo Topspin pridružil skupini za podatkovni center, stikala in brezžično tehnologijo podjetja Cisco Systems, ki jo vodi višji podpredsednik Luca Cafiero. Topspin s svojo lokacijo v kalifornijskem mestu Moutain View in v Banglagoru v Indiji je bil ustanovljen aprila 2000 in ima približno 135 zaposlenih.


Prijavi napako v članku