Računalništvo, telefonija
13.04.2007 12:27

Deli z drugimi:

Share

Cisco omogoča interaktivno doživetje živalskega vrta v živo

Živalski vrt Metroparks iz Clevelanda šolarjem v ZDA ponuja popolnoma novo doživetje živalskega vrta. Iz bivališč številnih živalskih vrst, zbranih na 67,2 hektarja živalskega vrta, šolarji lahko spremljajo poučne oddaje, ki jih omogočata Cisco brezžično omrežje in družba Total Systems Integration, Inc (TSI). TSI je glavni pooblaščeni partner podjetja Cisco ter pooblaščeni ponudnik naprednih brezžičnih rešitev in razpredenih brezžičnih omrežij.

Doslej so izobraževalne oddaje o živalih iz živalskega vrta Metroparks v Clevelandu oddajali iz prostorov dveh medijskih središč. Tako so morali voditelji oddaj za predstavitev življenja živali v bivališčih uporabiti slike in videoposnetke. Danes pa je mogoče oddajo o delfinih ali orangutanih predvajati neposredno iz njihovega bivalnega prostora.

“Za otroke, ki morda nimajo možnosti obiskati živalskega vrta in izvedeti več o teh čudovitih živalih, je to zares najboljša možna rešitev,” pravi Cathy Ryan, strokovnjakinja za izobraževanje in koordinatorka učenja na daljavo v živalskem vrtu Metroparks. “Če otroci lahko vidijo živo podobo živali v njihovih bivališčih in imajo priložnost aktivno sodelovati z voditelji oddaje, se pri tem veliko več naučijo.”

Živalski vrt Metroparks skozi vse leto ponuja več kot 30 brezplačnih oddaj učencem in dijakom osnovnih in srednjih šol v ZDA. Odziv šol, ki so se udeležile projekta, je bil zelo pozitiven. “Ta program dijakom omogoča učenje ne le s poslušanjem, ampak tudi z opazovanjem in aktivno udeležbo pri dejavnosti,” meni Dianne Keller, knjižničarka in tehnološka koordinatorka šolskega okrožja Gladewater Independent School District v Teksasu. “Naši učenci so se o živalih na zelo učinkovit način naučili veliko več.”

Za potrebe interaktivnih videoprenosov iz živalskega vrta je podjetje TSI izdelalo mobilni videostudio, ki ga je glede na zahteve oddaj za učenje na daljavo mogoče premikati med različnimi lokacijami znotraj vrta. Podjetje TSI je kot strateški svetovalec za področje tehnologije oblikovalo in namestilo tudi brezžično omrežje za rabo na prostem, ki ga sestavlja 20 razpredenih dostopnih točk Cisco Aironet 1500 Series in brezžični krmilnik, ki zagotavlja brezžično povezljivost z mobilnim studiem.

“Glede na raznolikost zemljišča in strukture tal v živalskem vrtu je razpredena brezžična tehnologija najboljša rešitev za ustvarjanje visokozmogljivega in odzivnega področja, ki z videosignali zagotavlja pokritost,” meni Bob Lynch, direktor prodaje in trženja v podjetju TSI. “Živalski vrt lahko zdaj z uporabo najsodobnejših komunikacijskih rešitev ljudem iz vsega sveta posreduje svoje obsežno znanje o živalih in informacije o boju za ohranitev živalskih vrst in drugačno doživetje živalskega vrta.”

Internetno povezavo živalskemu vrtu omogoča neprofitna organizacija OneCommunity, ki skrbi za širokopasovni dostop do izobraževalnih, vladnih, raziskovalnih, umetniških, kulturnih, neprofitnih in zdravstvenih ustanov.


Prijavi napako v članku