Računalništvo, telefonija
01.08.2008 09:13
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco objavil namero o prevzemu podjetja Pure Networks

Cisco je objavil, da namerava prevzeti privatno podjetje Pure Networks s sedežem v Seattlu, ki je vodilno podjetje za programsko opremo in orodja za upravljanje domačega omrežja. Rešitev za upravljanje domačega omrežja podjetja Pure Networks omogoča uporabnikom enostavno vzpostavitev in upravljanje domačega omrežja, pri čemer lahko z njim povežejo več naprav, aplikacij in storitev znotraj svojega doma.

V Ciscu so prepričani, da je industrija sredi prehoda s storitve Home Networking 1.0, pri kateri imajo domača omrežja v skupni uporabi širokopasovno povezavo, ki povezuje računalnike in zunanje naprave, na storitev Home Networking 2.0, pri kateri bo multimedijski dom sestavljen iz več različnih, med sabo povezanih omrežnih naprav, aplikacij in storitev. S prevzemom podjetja Pure Networks bo Cisco pridobil v celoti integrirano rešitev za upravljanje domačega omrežja, ki bo služila kot osnova za razvoj novih aplikacij, orodij in možnosti, ki jih bodo potrošniki lahko uporabljali v vedno bolj »Povezanem življenju« doma, v službi in na poti.

Podjetje Pure Networks trenutno s Ciscom skrbi za programsko infrastrukturo in orodja za izdelavo programa Linksys Easy Link Advisor (LELA), ki omogoča uporabniku enostavnejšo vzpostavitev, organizacijo, upravljanje, varovanje in uporabo domačega omrežja. Ta prevzem samo še utrjuje Ciscovo vizijo o omrežju kot temelju za »Povezano življenje«, saj omogoča nadaljnji razvoj že obstoječe platforme LELA, ki bo služila za osnovo novim aplikacijam, orodjem in možnostim, ki podpirajo večpredstavnost. Izdelki in rešitve podjetja Pure Networks lahko priskrbijo tudi temelj za ponudnike storitev, ki lahko domača omrežja upravljajo namesto potrošnikov.

Prevzem podjetja Pure Networks sledi Ciscovi inovacijski strategiji »gradi, kupuj in sodeluj«, ki je osredotočena na zajemanje transakcij na tržišču, s katerimi je mogoče razširiti že obstoječe kategorije izdelkov in vstopiti na nova tržišča. S pridobitvijo dragocene tehnologije za upravljanje omrežij in intelektualne lastnine podjetja Pure Networks skupaj s predano skupino za raziskave in razvoj bo Cisco lahko še bolj razvil svojo strategijo za potrošnike.


V skladu s pogodbo bo Cisco plačal približno 120 milijonov ameriških dolarjev za vse delnice podjetja Pure Networks. Prevzem podjetja Pure Networks je odvisen od različnih standardnih pogojev in naj bi se končal v Ciscovem četrtem četrtletju fiskalnega leta 2009. S sklenitvijo prevzema bodo zaposleni pri podjetju Pure Networks ostali v Seattlu in bodo vključeni v Linksys, ki ga vodi Mike Pocock, podpredsednik in generalni direktor oddelka Linksys.


Prijavi napako v članku