Računalništvo, telefonija
17.03.2009 14:30

Deli z drugimi:

Share

Cisco izboljšuje moč virtualizacije

Danes se je v kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju začela 8. poslovna konferenca Cisco Expo 2009, ki poteka v znamenju novih tehnologij in razvoja in se je udeležujejo predstavniki največjih slovenskih podjetij, inženirji in drugi člani skupnosti IT. Na njej je Cisco predstavil novo razvojno arhitekturo podatkovnih centrov, inovativne storitve in odprt ekosistem najboljših partnerjev, s katerimi bodo strankam pomagali razvijati podatkovne centre naslednje generacije, ki izboljšujejo moč virtualizacije.

Ključ Ciscovega pristopa je Unified Computing System (Združen računalniški sistem), ki povezuje računalnike, omrežje, dostop do shranjevanja podatkov in sredstev za virtualizacijo v energetsko učinkovit sistem, ta pa zmanjšuje skupne stroške podatkovnih centrov in učinkovito izrablja denarne vire ter pri tem izboljšuje poslovno prilagodljivost.


UCS 5108.

UCS predstavlja nov računalniški model, ki združuje integrirano upravljanje, združeno preklopno strukturo in industrijsko standardno strežniško platformo s ciljem optimizirati virtualna okolja. S tem pa zmanjša skupne stroške podatkovnega centra in poskrbi za dinamično dodeljevanje računalniških virov, s tem pa zagotavlja večjo poslovno prilagodljivost.

Upravitelji IT lahko tako dosežejo energetsko bolj učinkovite podatkovne centre. Ta sistem namreč uporablja eno tretjino komponent in zahteva dosti manj kablov ter energije/hlajenja kot starejši strežniki.


Prijavi napako v članku