Programska oprema
27.02.2006 13:15

Deli z drugimi:

Share

Cisco govorne rešitve prepričljive v preteklem letu

Podjetje Cisco Systems je v koledarskem letu 2005 povečalo svoje vodstvo na svetovnem trgu govornih rešitev za velika, majhna in srednje velika podjetja, potrjuje najnovejša raziskava podjetja Synergy Research Group. Poročilo postavlja podjetje Cisco Systems na prvo mesto po prihodkih na svetovnem trgu govornih rešitev, tako za rešitve, ki delujejo prek internetnega protokola (IP) kot tudi za tradicionalne linije tako za četrto četrtletje poslovnega leta 2005 kot za celotno koledarsko leto.

V poročilu z naslovom “Tržni deleži govornih rešitev za četrto četrtletje 2005” je ugotovljeno, da so izdelki Cisco IP Communications bili ponovno bolj prodajani kot tradicionalne in hibridne govorne rešitve konkurentov. Podjetje Cisco Systems je priznano kot vodilni ponudnik v segmentu IP telefonije že več let, a to je prvo leto, v katerem je prodalo več IP govornih rešitev kot katerikoli ponudnik IP, hibridnih in tradicionalnih TDMA PBX rešitev.

“Globalna prodaja izdelkov podjetja Cisco Systems je zrasla za več kot 40 odstotkov glede na prejšnje leto,” je povedal Jeremy Duke, predsednik in generalni direktor Synergy Research Group, ter dodal: “Podjetje Cisco Systems na področju govornih rešitev za velika podjetja še naprej konsistentno raste, kar je predvsem posledica njihove zgodnje vizije in nenehnih investicij v IP telefonijo. Ko telefonske rešitve za velika podjetja vse bolj prehajajo na IP, je podjetje Cisco Systems v edinstvenem položaju, tako v osrčju govornih kot podatkovnih omrežij.”

Vodilni položaj podjetja Cisco Systems potrjujejo naslednja dejstva:
– Je vodilni po namestitvah Cisco IP telefonov, saj jih je bilo doslej prodanih že več kot 7,5 milijona.
– Dobavlja več kot dvakratno količino IP telefonov kot najbližji konkurent.
– Več kot 100 strank je vpeljalo že več kot 5000 Cisco IP telefonov.
– Več kot 30 strank je vpeljalo več kot 10.000 Cisco IP telefonov.

Hkrati rešitvi Cisco CallManager Express in novi Cisco Hosted Small Business System (Linksys One) ter izdelki Linksys Voice System ponujajo na IP-ju temelječe govorne rešitve, ki pokrivajo vse potrebe majhnih in srednje velikih podjetij. Podjetje Cisco Systems je tudi vodilno podjetje v IP rešitvah za sporočanje in glasovno pošto, avdio in video spletne konference ter klicne centre, kar dokazuje veljavo govornih rešitev kot integrirane aplikacije in ne zgolj telefonskega klica.
“Najnovejši podatki o tržnih deležih kažejo, da vse več organizacij po vsem svetu izbira IP govorne rešitve, kar uvršča podjetje Cisco Systems na vodilno mesto na trgu in ga hkrati označuje kot dobavitelja poslovnih govornih storitev z eno najhitrejših rasti,” je povedal Don Proctor, podpredsednik skupine za govorne tehnologije pri podjetju Cisco Systems, in dodal: “Ko stranke vse bolj spoznavajo prednosti IP telefonije, se skupaj z našimi partnerji trudimo pripraviti temelje za še večje spremembe, ki so pred nami, ter ustvariti učinkovitejše, zmogljivejše in bolj produktivne komunikacije.”


Prijavi napako v članku