Računalništvo, telefonija
30.11.2013 07:41
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajska kopija tablice iPad Mini!

Kitajsko podjetje Chuwi je pripravilo tablico s prodajno oznako V88, ki po obliki močno spominja na priljubljeni tablični računalnik podjetja iz Cupertina. Hrbtna stran ohišja novinca je izdelana iz aluminija, za prikazovanje slik pa je v uporabi zaslon IPS s 7,9-palčno diagonalo.
Tablični računalnik Chuwi V88 za smešno nizko ceno ponuja 4-jedrni procesor in kakovosten 7,9-palčni zaslon!
Tablični računalnik Chuwi V88 za smešno nizko ceno ponuja 4-jedrni procesor in kakovosten 7,9-palčni zaslon!

Kitajci so že večkrat dokazali, da so pravi mojstri ponarejanja Applovih izdelkov, saj gredo njihovi ponaredki v prodajo kot vroče žemljice. Tokrat so se »spravili« na iPad Mini, saj je kitajsko podjetje Chuwi pripravilo tablico s prodajno oznako V88, ki po obliki močno spominja na priljubljeni tablični računalnik podjetja iz Cupertina. Hrbtna stran ohišja novinca je izdelana iz aluminija, za prikazovanje slik pa je v uporabi zaslon IPS s 7,9-palčno (20-centimetrsko) diagonalo, ločljivostjo 1.024 x 768 slikovnih točk in razmerjem stranic 4 proti 3.

Da tabličnemu računalniku Chuwi V88 ne bi prehitro zmanjkalo moči, skrbita 4-jedrni procesor Cortex A9 frekvence 1,8 gigaherca in sistemski pomnilnik kapacitete enega gigabajta. Za shranjevanje podatkov je na voljo do 32 gigabajtov prostora, medtem ko za povezovanje skrbita povezavi Bluetooth in WiFi. Vgrajena baterija kapacitete 5.000 miliamperskih ur zagotavlja do deset ur avtonomije delovanja ob intenzivnejši uporabi.

Tablični računalnik V88 podjetja Chuwi je za nameček še izjemno poceni, saj kitajski trgovci zanj zahtevajo le preračunanih 130 evrov. Novost bo kmalu naprodaj še drugod po svetu in upajmo, da tudi pri nas.


Prijavi napako v članku