Računalništvo, telefonija
22.11.2020 12:13
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chrome s podaljšano podporo za Windows 7

Spletni brskalnik Google Chrome bo za Windows 7 podprt še vsaj do 15. januarja 2022.
Spletni brskalnik Google Chrome bo za Windows 7 podprt še vsaj do 15. januarja 2022.

Pri podjetju Microsoft so na začetku letošnjega leta po dobrem desetletju dokončno odrekli uradno podporo sicer zelo priljubljenemu operacijskemu sistemu Windows 7. Uporabniki zastarelega sistema so ostali brez varnostnih popravkov, saj je bila brezplačna podpora zanj dokončno odpravljena. Ker prehod na novejši Windows 10 ni ravno poceni, številna podjetja še vedno vztrajajo na operacijskem sistemu Windows 7, čeprav se dobro zavedajo, da bi lahko prej ali slej postali žrtve spletnega kriminala.

Ker napadalci večino napadov izvedejo z okužbo računalnika pri brskanju po svetovnem spletu, so pri podjetju Google sprejeli odločitev, da podaljšajo podporo za spletni brskalnik Chrome, ki je namenjen operacijskemu sistemu Windows 7. Podpora bo uporabnikom zastarelega operacijskega sistema zagotovljena vsaj do 15. januarja 2022, kar pomeni, da bodo relativno varni pred spletnim kriminalom, če bodo za brskanje uporabljali posodobljeni spletni brskalnik Google Chrome.

Za podaljšanje podpore so se odločili predvsem, ker je zastareli operacijski sistem podjetja še vedno množično v uporabi. Glede na podatke, s katerimi razpolaga Google, naj bi Windows 7 namreč uporabljalo okoli 22 odstotkov podjetji po vsem svetu.


Prijavi napako v članku