Računalništvo, telefonija
10.12.2007 11:47

Deli z drugimi:

Share

Četrti Innovation Day

Na četrtem letnem dogodku Innovation Day v Bruslju je Microsoft skupaj z vodilnimi evropskimi političnimi predstavniki naslovil zbrane vladne in gospodarske predstavnike. Microsoft je spregovoril o pomenu varnosti in inovacij, obenem pa je predstavil tudi dostopnost možnosti Family Timer za igralno konzolo Xbox 360. Ta omogoča omejevanje časa, ki ga otroci preživijo ob uporabi konzole. Poleg tega je podjetje predstavilo tudi rezultate raziskave o odnosu staršev do iger, ki kaže, da številni starši podpirajo tovrstne rešitve za omejevanja časa.

Microsoft je v Bruslju organiziral četrto letno prireditev Innovation Day, namenjeno vodilnim vladnim in gospodarskim predstavnikom. Microsoftovi vodilni predstavniki so skupaj s podpredsednikom Evropske komisije in evropskim komisarjem za pravosodje, svobodo in varnost, Francom Frattinijem, ter portugalskim ministrom za gospodarstvo, Manuelom Pinhom, na uvodnem nagovoru poudarili vpliv tehnologij na življenja Evropejcev. Pri tem so se osredotočili na pomen tehnologije za zagotavljanje varnosti in izboljšanje kakovosti življenja. Jean Philippe Courtois, predsednik Microsofta International, je obenem predstavil tudi inovacije in nove tehnologije več kot 70 Microsoftovih partnerjev, ki so sodelovali na dogodku.

V skladu z osnovnimi sporočili dogodka Innovation Day je Robbie Bach, predsednik skupine za zabavo in naprave, napovedal dostopnost možnosti Family Timer za igralno konzolo Xbox 360. Možnost staršem in skrbnikom omogoča, da nadzorujejo in omejijo čas, ki ga otroci preživijo ob uporabi konzole.

Microsoft je na dogodku predstavil tudi rezultate raziskave o odnosu staršev do iger z naslovom »Igraj pametneje, igraj varno«. V raziskavo, ki jo je opravilo podjetje StrategyOne, je bilo vključenih 4000 staršev iz Velike Britanije, Nemčije, Francije in Italije. Raziskava je pokazala, da največ staršev o primernosti iger za otroke odloča samih, saj jih je tak odgovor ponudilo 66 odstotkov. Obenem pa jih veliko upošteva mnenje svojih otrok (21 odstotkov), mnenje proizvajalcev iger (21 odstotkov) in vladnih organizacij (18 odstotkov).

Veliko staršev podpira tudi možnosti opreme, s katerimi lahko spremljajo čas, ki ga otroci preživijo ob uporabi konzole. 37 odstotkov staršev toplo pozdravlja te možnosti, 38 odstotkov pa jih to možnost podpira. Največja podpora za to področje prihaja iz Italije, kjer je pritrdilno odgovorilo kar 81 odstotkov staršev.

Izzivi digitalnega življenjskega stila
Microsoft je na dogodku Innovation Day preko okroglih miz in predavanj naslovil več vprašanj, povezanih z digitalnim življenjskim stilom v Evropi. Med obravnavanimi temami so bile nevarnosti digitalnega sveta za otroke, spletni kriminal, varnost, zasebnost ter zagotavljanje zdravstvenih storitev s pomočjo tehnologije. Govorci so s svojimi izkušnjami in znanjem predstavili različne vidike in poglede, na podlagi katerih lahko predstavniki javnih organizacij in zasebnih podjetij oblikujejo svoje pristope in politiko.

Del dogodka je bil namenjen tudi vprašanjem konkurenčnosti. V svojem nagovoru je svoje izkušnje s tega področja predstavil Manuel Pinho, portugalski minister za gospodarstvo in inovacije. Poudaril je pomembnost naložb v e-znanja, inovativnega financiranja ter malih in srednje velikih podjetij. Predstavil je tudi prizadevanja Portugalske pri reformi socialne varnosti in izboljševanju podjetniškega okolja ter spodbujanju konkurenčnosti preko uporabe tehnologije.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več