Računalništvo, telefonija
23.05.2019 09:10

Deli z drugimi:

Share

Če se vaš Android izprazni prehitro, je razlog morda v tej aplikaciji

Aplikacija Netfix je pošteno »zagodla« uporabnikom starejših mobilnih naprav Adnroid.
Aplikacija Netfix je pošteno »zagodla« uporabnikom starejših mobilnih naprav Adnroid.

Ste naveličani polniti vaš pametni mobilni telefon Android vsako noč? Kratka avtonomija delovanja je dejansko stalno prisotna težava lastnikov sodobnih pametnih mobilnih telefonov. Pogosto je avtonomija delovanja celo krajša od enega dneva, kar še posebej drži v primeru, da telefon uporabljamo pogosteje ali pa ta poganja v ozadju mobilno aplikacijo, čeprav bi morala biti ta, vsaj »po pravilih«, povsem neaktivna.

To se je pred kratkim dogajalo uporabnikom pametnih mobilnih telefonov Android, ki imajo nameščen mobilni operacijski sistem Android 6.x Marshmallow in starejšo različico mobilne aplikacije Netflix. Zaradi programske napake ta mobilna aplikacija dejansko porabi več kot 17 odstotkov procesorske moči, čeprav bi morala biti zaprta in s tem dejansko neaktivna. Kot vse kaže je omenjena napaka omejena le na mobilni operacijski sistem Android 6.x Marshmallow, zato ostali uporabniki teh težav ne bi smeli imeti.

Če pa vaša mobilna naprava poganja Android 6.x Marshmallow, vam na srečo ne bo treba odstraniti mobilne aplikacije Netflix. Pri najnovejši različici naj bi bila namreč ta napaka odpravljena.


Prijavi napako v članku