Računalništvo, telefonija
09.04.2017 06:17

Deli z drugimi:

Share

Če nameravate kupiti nov iPhone, je to odlična novica za vas!

Novi telefon Apple iPhone 7S naj bi uporabnikom prinesel kar nekaj novosti!
Novi telefon Apple iPhone 7S naj bi uporabnikom prinesel kar nekaj novosti!

Ljubitelji pametnih mobilnih telefonov iPhone že nestrpno pričakujejo prihod nove generacije priljubljenih naprav, ki jih bo podjetje Apple po vsej verjetnosti ponudilo v prodajo v prvi polovici letošnjega leta. Ker naj bi računalniški gigant praktično že končal z razvojem pametnega mobilnega telefona iPhone 7S, se govorice o njem širijo kot za stavo. Kot vse kaže bo podjetje Apple poskrbelo za kar nekaj sprememb, ki bodo razveselile tudi najbolj zahtevne uporabnike storitev mobilne telefonije. Poleg tega naj bi bili novi telefoni iPhone tudi precej prijaznejši do naših denarnic.

Apple naj bi novi pametni mobilni telefon ponudil po precej nižji ceni od sprva napovedane (več kot 1.000 ameriških dolarjev oziroma preračunanih 944 evrov. Pametni mobilni telefonov Samsung Galaxy S8 z odlično strojno opremo in možnostmi je namreč na voljo za preračunanih 708 evrov za model s 14,7-centimetrsko (5,8-palčno) oziroma preračunih 808 evrov za model s 15,7-centimetrsko (5,8-palčno) diagonalo. Podjetje Apple lahko po mnenju poznavalcev uspe le tako, da ponudi novi pametni mobilni telefon iPhone po primerljivi ceni.

Glede na spletne govorice naj bi bilo za pametni mobilni telefon iPhone 7S z zaslonom OLED z 11,9-centimetrsko (4,7-palčno) diagonalo treba v Združenih državah Amerike odšteti okoli preračunanih 615 evrov, za večji model z zaslonom OLED s 14-centimetrsko oziroma 5,5-palčno diagonalo pa okoli preračunanih 730 evrov. Za model iPhone Pro z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 64 gigabajtov pa naj bi bilo potrebno odšteti okoli preračunanih 800 evrov, medtem ko bo različica enakega modela z 256 gigabajti prostora po vsej verjetnosti dražja od 1.000 ameriških dolarjev.

Nižja maloprodajna cena pametnih mobilnih telefonov iPhone bo zagotovo prepričala marsikoga, še posebej iz vidika, da bodo ti po vsej verjetnosti opremljeni z brezžičnim polnjenjem in superkakovostnim zaslonom AMOLED. Tu seveda ne gre spregledati niti novega mobilnega procesorja A11, ki naj bi bil vsaj za polovico zmogljivejši v primerjavi z zdajšnjim. Poleg tega naj bi imeli novi telefoni iPhone bralnik prstnih odtisov vgrajen neposredno v zaslon in naj bi bil opremljen z dvema digitalnima fotoaparatoma za zajem kakovostnejših fotografij in videoposnetkov. Morda bomo tu videli še vrnitev steklenega ohišja, ki so ga uporabniki starejših telefonov iPhone nadvse občudovali.


Prijavi napako v članku