Poslovne rešitve
28.08.2021 08:30
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Po koncu korone bomo od računalnika še bolj odvisni

Svet se na področju IKT tehnologije zadnjih 20 let vrti neverjetno hitro. Korona je vsakdanjo rabo računalnikov in pametnih telefonov samo še pospešila in poglobila. Korone bo konec, ljudje pa bomo še veliko bolj odvisni od informacijsko-tehnoloških znanj.
Na CDI Univerzum lahko osvojite vso potrebno znanje za opravljanje trenutno najbolj zaželenih poklicev računalnikarja in tehnika računalništva.
Na CDI Univerzum lahko osvojite vso potrebno znanje za opravljanje trenutno najbolj zaželenih poklicev računalnikarja in tehnika računalništva.

Leta 2020 smo se morali neverjetno hitro prilagoditi popolnoma novim razmeram, računalnika doma niti ugasnili nismo več. Korona še traja, računalnik pa nam je vedno bliže in vse bolj nujen tako v poslovnem kot v domačem okolju. 

Prek računalnika tudi po kruh in mleko

Ste si sredi leta 2019 predstavljali, da boste prej kot v enem letu po hrano v trgovino hodili le enkrat tedensko ali vsakih deset dni, oziroma jo raje naročili kar prek računalnika? Ste si predstavljali, da boste ne le vi delali prek računalnika od doma, ampak se bodo za mizo doma ob računalniku učili tudi vaši otroci? Se vam je zdelo sploh mogoče, da boste lahko prišli do zdravnika le še prek računalnika? Ste si sploh lahko zamislili, da bodo meje ne le držav, ampak kar občin zaprte, da bosta za komunikacijo možna samo še telefon in računalnik?

Otroke, ki ste jih prej spodbujali, naj čim manj gledajo na tablico ali pametni telefon, ste v času korone začeli spodbujati, da čim bolj osvojijo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo. Učitelji so se zavzeto začeli učiti, kako z raznimi računalniškimi orodji mlade čim bolj motivirati pri učenju na daljavo. Osvojili smo videokonference, se zbližali s Teamsi, Zoomom in drugimi komunikacijskimi platformami. Korona bo popustila, ljudje pa bomo vse več stvari urejali prek računalnikov in pametnih telefonov. »Vseživljenjsko učenje«, ki je zaradi daljše življenjske in posledično delovne dobe že nekaj časa še kako pomembno, bo postalo in že postaja še bolj nujno za nadgradnjo računalniške kompetence kot najbolj ključne kompetence našega časa.

računalnikar-cdi-žarnice

Brezplačni in plačljivi računalniški tečaji na CDI Univerzum

Podjetja od novozaposlenih poleg potrebne strokovne izobrazbe vedno bolj pričakujejo tudi odlično računalniško pismenost. Že zaposleni pa morajo vedno bolj svoje računalniške kompetence nadgrajevati. Na CDI Univerzumu izkušeni svetovalci dnevno informirajo oz. svetujejo podjetjem in posameznikom, kako najhitreje in najbolj kakovostno, prilagojeno določenemu podjetju oziroma posamezniku priti do ustreznih računalniških znanj. Posameznikom, ki izpolnjujejo pogoje, so mesečno na voljo brezplačni 40 in 60-urni računalniški tečaji z različnimi programi (Računalniška pismenost, Word, Excel, spletna stran, socialna omrežja, delo v oblaku …). Skupinam nad 10 oseb v podjetjih prilagodijo pristop in termine delavnic; posvetijo se vsakemu posamezniku in njegovim potrebam. V času korone delavnice in seminarje izvajajo tudi na daljavo.

Računalnikar in tehnik računalništva – najbolj aktualna poklica

23. avgusta bodo na CDI Univerzumu začeli tudi vpisovati v programe formalnega izobraževanja za šolsko leto 2021/22. Odrasli se po njim prilagojenih programih izšolajo za danes iskane poklice bolničarja-negovalca, ekonomskega tehnika, administratorja, trgovca, vzgojitelja predšolskih otrok, logističnega in gastronomskega tehnika, gastronoma hotelirja (natakarja ali kuharja), gimnazijskega maturanta ter seveda računalnikarja in tehnika računalništva, ki sta zaradi potreb družbe trenutno najbolj iskana poklica.

cdi-univerzum-računalnikar-računalniki

Računalnikar postanete po končanem 3-letnem formalnem izobraževalnem programu, tehnik računalništva pa po 4-letnem programu. Vpis bo potekal do 15. septembra, odrasli pa se lahko vpisujejo tudi med šolskim letom, a je seveda koristneje za udeležence, če programu sledijo od začetka; od prvih predavanj, ki se bodo pričela po 20. septembru. Udeležencem so na CDI Univerzumu na voljo svetovalci, ki z novimi udeleženci sestavijo t. i. izobraževalni načrt in nato z informacijami in nasveti svojim udeležencem sledijo do konca izobraževanja. Nenazadnje: ker vam priznajo predhodna izobraževanja, je šolnina nižja. Šolanje pa je časovno prilagojeno potrebam odraslih (pouk v poznih popoldanskih urah, možnost spremljanja predavanj s poslušanjem posnetkov, gradiva v spletnih učilnicah, obročno odplačevanje ali popust ob enkratnem plačilu).

Krajše brezplačne delavnice in NPK

CDI Univerzum ponuja tudi različne krajše brezplačne delavnice: Uspešna komunikacija in obvladovanje konfliktov, Z boljšo koncentracijo do učnih uspehov, Mediacija – mirno reševanje sporov, Poslovni načrt na kratko, Delavnica za karierni razvoj, Finančna pismenost, Slepo desetprstno tipkanje, Poslovna slovenščina … CDI Univerzum pa nudi tudi usposabljanja in certificiranja za pridobitev NPK-jev, ki jih v Sloveniji zdaj lahko pridobite že za skoraj 300 poklicev. Tako lahko postanete nepremičninski posrednik, knjigovodja, računovodja, pomočnik kuharja, socialni oskrbovalec ali varuh predšolskih otrok.

Ponudba izobraževanj CDI Univerzuma na: www.cdi-univerzum.si/celotna-ponudba-izobrazevanja/.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več