Operacijski sistemi
03.03.2014 16:36
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zapestnica napolni mobilnik s sončno energijo

Zapestnica napolni mobilnik s sončno energijo
Zapestnica napolni mobilnik s sončno energijo

Na tržišču sicer ne primanjkuje zunanjih baterijskih vložkov in ostalih virov energije, a imajo ti eno skupno slabost – v žepu moramo nositi dodatno napravo, kar mnogim ne ustreza. Kot zanimiva alternativa nošenju dodatnih baterij in ostalih virov energije se je na Kickstarterju pred kratkim pojavila zanimiva rešitev, imenovana Carbon.

Carbon je izdelek nosljive tehnologije podjetja EnergyBionics. Izgleda kot zapestna ura, vendar je njen namen precej drugačen. Z zbiranjem sončnih žarkov nam namreč omogoča polnjenje mobilnih telefonov v najbolj bistvenih trenutkih. Nošenje okoli zapestja omogoča enostavno in udobno prenašanje naprave, na katero lahko pozabimo, dokler je ne potrebujemo.

Naprava je opremljena z baterijo kapacitete 650 miliamperskih ur, ki lahko napolni vse tipe telefonov, od iPhonov do Androidov itd., ter ima tehnološko napredne sončne celice, ki jih lahko polnimo zunaj in znotraj. Carbon polni naprave skozi 2,5-milimetrski jack vtič, z istim vtičem pa lahko s pomočjo USB-povezave napolnimo tudi Carbon. Ob strani je pritrjen čepek, ki skrbi za to, da v vtič ne zaide umazanija.

Carbon je opremljen z LED-zaslonom, ki nam prikazuje stanje baterije in status polnjenja ter se lahko obnaša kot mini svetilka v temnih kotičkih, kjer nam primanjkuje svetlobe. Edina slaba lastnost naprave je zaenkrat ta, da ne prikazuje časa, kar je za uporabnike zapestnih ur nepriročno, saj bi morali okoli zapestja nositi dve napravi, vendar pa bo podjetje za to napakico verjetno kmalu poskrbelo.

Projekt je trenutno še v zagonu, Carbon pa naj bi bil kmalu naprodaj. Zgodnji kupci naj bi za 95 dolarjev oziroma okoli 70 evrov dobili osnovni paket Carbona s črnim paščkom in barvo po lastni izbiri. Podjetje EnergyBionics želi do konca marca zbrati 48.000 dolarjev oziroma okoli 35.000 evrov, kolikor je potrebno za začetek masovne proizvodnje.

Če vam je nosljiva tehnologija zanimiva in se vam zdi izdelek uporaben, obiščite stran na Kickstarterju in si oglejte, kaj vam proizvajalci nudijo v zameno za podporo, tekoče novice o izdelku pa lahko spremljate tudi na računu podjetja EnergyBionics na Twitterju.


Prijavi napako v članku