Strojna oprema
16.04.2008 10:11

Deli z drugimi:

Share

Canonovi novi profesionalni video kameri

Canon je napovedal dve novosti v segmentu vrhunskih video kamer visoke ločljivosti HD serije XL: XL H1S, namenjeno profesionalnim studijskim snemalcem, in XL H1A, ki je idealna rešitev za neodvisne filmske ustvarjalce in snemalce na terenu.

Oba modela snemata video visoke ločljivosti (HDV) na kasete ter imata sistem treh tipal CCD velikosti 1/3 palca in ločljivosti 1,67 milijona točk za vrhunske posnetke HD 1080i. Poleg tega ima XL H1S Canonov profesionalni nabor priključkov Jackpack: standardni studijski priključki, kot so izhod HD-SDI – za nestisnjen video HD-ločljivosti 1920×1080 – ter priključka “genlock” in “timecode” za nadzor snemanja z več kamerami hkrati. Ker gradi na lastnostih predhodne kamere XL H1, se prek izhod HD-SDI video kamere XL H1S zdaj prenašata tudi zapisa avdio in “timecode”.

Nova modela zamenjujeta video kamero XL H1 in sta bila razvita na podlagi odzivov profesionalnih snemalcev z vsega sveta. Med ključnimi izboljšavami je objektiv serije L z 20-kratno povečavo, ki ima tri ločene obroče za nadzor ostrine, zooma in zaslonke. Njihova praktična namestitev omogoča istočasno uporabo, tako je mogoče na primer spreminjati ostrino med samim zoomiranjem. Natančnost obroča za zoomiranje je mogoče nastaviti. Dvokanalno snemanje XLR avdia ima odslej ločene filtre in omogoča ročne nastavitve, torej prevzem popolnega nadzora nad zajemanjem zvoka.


Prijavi napako v članku